Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής ύστερα από μεγάλη ένταση εντός της δικαστικής αίθουσας

Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής ύστερα από μεγάλη ένταση εντός της δικαστικής αίθουσας
Eurokinissi

Εκρηκτική κατάσταση με ανταλλαγή συνθημάτων και απειλή σύρραξης εντός της δικαστικής αίθουσας, οδήγησε γι ακόμη μία φορά στη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε, όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία έρχονταν απαντήσεις.

diki xrisis augis

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις. Και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη στους, στους οποίους -όπως καταγγέλθηκαν- επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η έκρηξη εκδηλώθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος -στο δικαστήριο- συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και άτομα να πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στη μέση και την Έδρα του δικαστηρίου να αποχωρεί.

Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί τις 16 Φεβρουαρίου.

Δημοφιλή