Το γυμνό επιστρέφει θριαμβευτικά στο Playboy αλλά με σημαντικές αλλαγές

Το γυμνό επιστρέφει θριαμβευτικά στο Playboy αλλά με σημαντικές αλλαγές

Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από τότε που ο Cooper Hefner, ο 25χρονος γιος του Hugh Hefner, ανέλαβε το πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Playboy. Το θρυλικό περιοδικό, όμως, άρχισε ήδη να ταράζει τα νερά με το νέο τεύχος Μαρτίου/Απριλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ναι, καλά βλέπετε, το γυμνό επέστρεψε στο Playboy.

Τη Δευτέρα, ο Hefner δημοσίευσε στο Twitter του μια δήλωση που υποδεικνύει πως η περσινή απόφαση του περιοδικού να απομακρύνει το γυμνό από τις σελίδες του ήταν «ένα λάθος». Στην πορεία εξήγησε αυτή του τη δήλωση, λέγοντας πως το περιοδικό «παίρνει πίσω την ταυτότητά του και διεκδικεί τον πραγματικό του χαρακτήρα».

Πριν από ένα χρόνο, το Playboy αποφάσισε να κόψει τις γυμνές φωτογραφήσεις, μια κίνηση που ήρθε αντιμέτωπη με έντονη κριτική. Ο ίδιος ο Cooper Hefner μάλιστα είχε διαφωνήσει έντονα με τα στελέχη της εταιρείας σχετικά με αυτή την απόφαση, πριν αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

«Δεν συμφωνούσα με την απόφαση επειδή πίστευα πως οι millennials και η Generation Y δεν θεωρούσαν πως το γυμνό ήταν το πρόβλημα», είπε ο Hefner σε συνέντευξή του. «Το πρόβλημα ήταν ο τρόπος με τον οποίο απεικονιζόταν το γυμνό και τα κορίτσια».

Και οι φετινές του δηλώσεις σχετικά με την επιστροφή της εταιρείας στις ρίζες της με το νέο τεύχος Μαρτίου/Απριλίου, αντηχούν το ίδιο συναίσθημα.

«Είναι μια εξαιρετικά ιδιαίτερη στιγμή, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, το ότι μπορώ να μοιραστώ αυτό το τεύχος του Playboy με τον πατέρα μου και με τους αναγνώστες», δήλωσε ο Hefner στη σχετική ανακοίνωση. «Πρόκειται για μια αντανάκλαση του πώς η φίρμα μας μπορεί να συνδεθεί με τη γενιά μου και με τις ερχόμενες γενιές».

Εκτός από την επιστροφή του γυμνού, το τεύχος Μαρτίου/Απριλίου του Playboy επαναφέρει και κάποιες παλιές στήλες του περιοδικού («The Playboy Philosophy», «Party Jokes» κ.α.), αλλά παραλείπει τη φράση «Διασκέδαση για Άντρες» από το εξώφυλλο.

Σχετικά με την απομάκρυνση αυτής της φράσης, ο Hefner είπε πως το περιοδικό «θα είναι πάντα μια lifestyle μάρκα που θα επικεντρώνεται στα ενδιαφέροντα των ανδρών, αλλά όσο οι ρόλοι των φύλων συνεχίζουν να εξελίσσονται στην κοινωνία μας, τόσο θα εξελισσόμαστε κι εμείς».

Το τεύχος Μαρτίου/Απριλίου διαθέτει μια πληθώρα γυμνών γυναικών, αν και η ποικιλία σωματότυπων και φυλών δεν είναι μεγάλη, καθώς και συνεντεύξεις με τους Van Jones, Scarlett Johansson, Adam Scott και τις playmates αυτού του μήνα.

Το τεύχος Μαρτίου/Απριλίου 2017 του Playboy είναι διαθέσιμο για download στο Playboy.com ενώ το τεύχος θα κυκλοφορήσει επίσημα στην Αμερική στις 28 Φεβρουαρίου.