Ο Harrison Ford βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα γιατί έκανε πάλι βλακεία με το αεροπλάνο του

HOLLYWOOD, CA - DECEMBER 08:  Actor Harrison Ford speaks onstage during Ambassadors for Humanity Gala Benefiting USC Shoah Foundation at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on December 8, 2016 in Hollywood, California.  (Photo by Michael Kovac/Getty Images)
HOLLYWOOD, CA - DECEMBER 08: Actor Harrison Ford speaks onstage during Ambassadors for Humanity Gala Benefiting USC Shoah Foundation at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on December 8, 2016 in Hollywood, California. (Photo by Michael Kovac/Getty Images)

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (Federal Aviation Administration) της Αμερικής διερευνά ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ο Harrison Ford. Ο ηθοποιός, γνωστός λάτρης των vintage αεροπλάνων, φαίνεται πως την περασμένη Δευτέρα πλησίασε επικίνδυνα ένα επιβατικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Νότιας Καλιφόρνια, με το ιδιωτικό αεροπλάνο που πλοηγούσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το NBC News, ο 74χρονος ηθοποιός οδηγούσε το ιδιωτικό αεροπλάνο όταν, κατά λάθος, προσγειώθηκε σε ένα τροχόδρομο του αεροδρομίου John Wayne στο Orange County, αφού πρώτα είχε πετάξει πάνω από ένα επιβατικό αεροσκάφος με 110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος που ετοιμαζόταν για απογείωση.

Οι τροχόδρομοι χρησιμοποιούνται από τα αεροσκάφη για να φτάσουν ή να απομακρυνθούν από το διάδρομο προσγείωσης. Μοιάζουν με τους διαδρόμους προσγείωσης αλλά έχουν μικρότερο πλάτος και, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FAA, η προσγείωση σε ένα τροχδρόμο θεωρείται παράνομη.

«Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έδωσαν άδεια στον πιλότο του μονοκινητήριου Aviat Husky να προσγειωθεί στο διάδρομο προσγείωσης 20L», είπε ο εκπρόσωπος της FAA, Ian Gregor, στους Los Angeles Times. «Ο πιλότος εξέλαβε σωστά την άδεια. Έπειτα, ο πιλότος προσγειώθηκε σε ένα τροχοδρόμο που βρίσκεται παράλληλα στο διάδρομο προσγείωσης, πετώντας πάνω από ένα Boeing 737 που βρισκόταν σε αναμονή για απογείωση στο διάδρομο προσγείωσης».

Αφού πέταξε ξυστά πάνω από το 737, ο Ford, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NBC News, ρώτησε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας «Αυτό το αεροσκάφος έπρεπε να βρίσκεται κάτω από εμένα;».

Ο Gregor είπε πως οι πιλότοι που παραβαίνουν τους κανονισμούς της FAA, έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα που ποικίλλουν από το να λάβουν μια προειδοποιητική επιστολή μέχρι να τους αφαιρεθεί η άδεια πιλότου.

Ο Ford έχει ολόκληρες δεκαετίας πείρας ως πιλότος, ωστόσο έχει λάβει μέρος σε αρκετά ατυχήματα. Το 2015 ο ηθοποιός συνέτριψε ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ένα γήπεδο γκολφ κοντά στο Δημοτικό Αεροδρόμιο της Santa Monica, εξαιτίας μιας μηχανικής βλάβης που παρουσιάστηκε κατά την πτήση. Επίσης, το 1999, ο ηθοποιός είχε μια κακή προσγείωση που κατέληξε σε συντριβή με ένα ελικόπτερο, κατά τη διάρκεια μαθήματος στη Ventura της Καλιφόρνια.