Η Μπάγερν υπέταξε με 5-1 την Άρσεναλ

Η Μπάγερν υπέταξε με 5-1 την Άρσεναλ
Sport24

Η Μπάγερν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Άρσεναλ για τέταρτη σερί χρονιά και με το 5-1 στο Μόναχο και πρωταγωνιστές τους Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι, Τιάγκο, πήρε το απόλυτο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Στο ίδιο έργο θεατές Μπάγερν και Άρσεναλ, με τους Βαυαρούς να επικρατούν με 5-1 στο Μόναχο για τη φάση των 16 του Champions League και να βάζουν τις βάσεις για τέταρτη σερί χρονιά επιτυχιών έναντι των "κανονιέρηδων".

Ο Άριεν Ρόμπεν με πανέμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και παρά την ισοφάριση του Αλέξις Σάντσες με το 12ο τέρμα στον θεσμό (έγινε ο κορυφαίος Χιλιανός σκόρερ, ξεπερνώντας τον Αρτούρο Βιδάλ), οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι δεν σταμάτησαν στιγμή να πιέζουν.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και ο Τιάγκο Αλκάνταρα πρωταγωνίστησαν με τα γκολ και τις ασίστ τους κι ενώ δεν καταλογίστηκαν δύο χέρια για τους πρωταθλητές Γερμανίας, που εν πολλοίς εξασφάλισαν την πρόκριση τρεις εβδομάδες πριν από τη ρεβάνς στο Λονδίνο.

Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1

Σκόρερ: 11' Ρόμπεν, 53' Λεβαντόβσκι, 56', 63' Τιάγκο, 88' Μίλερ / 29' Σάντσες

Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Η Μπάγερν είχε την κυριαρχία στον αγώνα από τα πρώτα λεπτά και ο Άριεν Ρόμπεν, με ένα καταπληκτικό πλασαριστό σουτ εκτός περιοχής "σφράγισε" την ανωτερότητα μόλις στο 11ο λεπτό.

Η Άρσεναλ άρχισε να ξεθαρρεύει στο ημίωρο, πρώτα με εκτέλεση φάουλ του Μεσούτ Εζίλ που έχασε ο Μάνουελ Νόιερ και στο 29' με το πέναλτι που κέρδισε ο Λοράν Κοσιελνί από κλοτσιά του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σε προσπάθεια να διώξει σε κόρνερ. Ο Νόιερ έπιασε την εκτέλεση του Αλέξις Σάντσες, αλλά ο Χιλιανός με διπλή προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει στο ριμπάουντ.

Οι Βαυαροί αντέδρασαν άμεσα. Ζήτησαν (σωστά) πέναλτι σε χέρι του Έκτορ Μπεγερίν στην περιοχή και λίγο αργότερα ο Λεβαντόβσκι και ο Ματ Χούμελς είχαν κεφαλιά άουτ. Ο Σάντσες σπατάλησε ανεπανάληπτο τετ α τετ στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου και οι "κανονιέρηδες" το πλήρωσαν στο 2ο μέρος.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστική αλλαγή του Λοράν Κοσιελνί στο 49' και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λεβαντόβσκι με κεφαλιά έφτασε τα 6 γκολ στη διοργάνωση. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Πολωνός έβγαλε με τακουνάκι σε θέση τετ α τετ τον Τιάγκο Αλκάνταρα κι αυτός έκανε το 3-1, βάζοντας "ταφόπλακα" στα όνειρα για κάτι καλό των Άγγλων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 61' ο Λεβαντόβσκι (και μετά από κόντρα) είχε σουτ στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης, ο Κίεραν Γκιμπς έσωσε σουτ του Άριεν Ρόμπεν με το χέρι, χωρίς οι πέντε διαιτητές να αντιληφθούν κάτι. Η δικαίωση ήρθε στο 63', όταν ο Τιάγκο με σουτ (και νέα κόντρα) έγραψε το 4-1.

Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ταχύτητα παρά τα τρία γκολ διαφοράς. Λεβαντόβσκι και Ρόμπεν συνέχισαν να απειλούν τον ασταθή Νταβίντ Οσπίνα, αλλά τελικά τον νίκησε ο "άσφαιρος" μέχρι στιγμής στη διοργάνωση Τόμας Μίλερ στο 88', πανηγυρίζοντας έξαλλα το τελικό 5-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα, Αλόνσο, Βιδάλ, Ρόμπεν, Τιάγκο, Κόστα, Λεβαντόβσκι

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν, Τζάκα, Ιγουόμπι, Εζίλ, Όξλεϊντ Τσέιμπερλεϊν, Σάντσες

*χαμένο πέναλτι 30' Σάντσες (απέκρουσε ο Νόιερ, στη συνέχεια της φάσης ο Σάντσες σκόραρε)

**δοκάρι 61' Λεβαντόβσκι

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη (14/2)

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0

Τετάρτη (15/2)

Ρεάλ - Νάπολι 3-1

Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1

Τρίτη (21/2)

Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο

Τετάρτη (22/2)

Πόρτο - Γιουβέντους

Σεβίλλη - Λέστερ

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**ρεβάνς σε δύο εβδομάδες

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

6 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Δημοφιλή