Η Αμάντα Νοξ αποκάλυψε πως μία λεσβία συγκρατούμενή της προσπάθησε να την αποπλανήσει στη φυλακή

Η Αμάντα Νοξ αποκάλυψε πως μία λεσβία συγκρατούμενή της προσπάθησε να την αποπλανήσει στη φυλακή
Amanda Knox reacts during her interview on ABC's
Amanda Knox reacts during her interview on ABC's
Andrew Kelly / Reuters

Για πρώτη φορά η Αμάντα Νοξ προχώρησε σε μία αποκάλυψη σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσής της στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι η Νοξ είχε καταδικαστεί σε 26 χρόνια φυλάκιση για την αποτρόπαια δολοφονία της 21χρονης Βρετανίδας φοιτήτριας, Μέρεντιθ Κέρτσερ, το 2007 και το 2015 κρίθηκε τελικά αθώα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

Η 30χρονη σήμερα Αμάντα Νοξ, εξομολογήθηκε ότι ενώ βρισκόταν στη φυλακή μία λεσβία συγκρατούμενή της προσπαθούσε συνεχώς να την προσεγγίσει ερωτικά λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Μπορώ να κάνω πράγματα για εσένα που κανένας άνδρας δεν μπορεί να κάνει».

«Ήμουν φιλική μαζί της αλλά με μέτρο. Περπατούσαμε μαζί στο προαύλιο των φυλακών. Μου είπε ότι ήταν λεσβία και της είπα ότι ήμουν στρέιτ», γράφει η Αmanda Knox σε μία δημοσίευσή της στο Βroadly με τίτλο «Πώς μοιάζει μία ρομαντική ιστορία στη φυλακή».

Οι δυο τους έγινε σχεδόν φίλες λέει η Αμάντα Νοξ που αντάλλασσε με τη Λένι δίσκους και της έμαθε πώς να παίζει σκάκι.«Όταν η Λένι ήταν υπεύθυνη για την καθαριότητα των κελιών τριγύριζε έξω από το κελί μου για να πιούμε έναν καφέ και να πούμε καμία κουβέντα κάθε φορά που είχε διάλειμμα» γράφει η Νοξ. «Η Λένι δεν είχε κανέναν άλλον εκεί και προσπαθούσε να περνάει τον χρόνο της μαζί μου».

Αλλά η σχέση τους πέρασε σε κρίση όταν μία ημέρα η Λένι έπιασε το χέρι της Νοξ και προσπάθησε να την αποπλανήσει. «Μου αρέσουν οι γυναίκες», μου είπε. «Μπορώ να κάνω πράγματα για εσένα που κανένας άλλος δεν μπορεί» συνέχισε.

Εκείνη τη στιγμή η Αμάντα Νοξ περιγράφει πως ένιωσε σαν αντικείμενο και πως ενοχλήθηκε. «Δεν μπορείς να με αλλάξεις, της απάντησα».

Η Λένι τότε φίλησε τη Νοξ, η οποία βρισκόταν για περίπου τρία χρόνια στη φυλακή Capanne μαζί της. Η Αμερικανίδα εξομολογήθηκε ότι όλο το διάστημα που βρισκόταν στη φυλακή είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά και από πολλούς άνδρες δεσμοφύλακες και πως ένιωθε εξοργισμένη γιατί η κυριότητα του σώματός της είχε περάσει πλέον στον κόσμο της φυλακής.

«Ως συγκρατούμενή μου η Λένι έπρεπε να καταλάβει (σ.σ πώς ένιωθα) αλλά εκείνη ήταν για μικρότερο χρονικό διάστημα έγκλειστη και δεν ένιωσε στον ίδιο βαθμό την απώλεια της ιδιωτικής της ζωής της αξιοπρέπειας και της αυτονομίας που ένιωσα εγώ», αναφέρει η Νοξ.

Δημοφιλή