ΔΙΕΘΝΕΣ
16/02/2017 03:23 EET | Updated 16/02/2017 03:23 EET

«Μαύρο» στο CNN ρίχνει η Βενεζουέλα

Bloomberg via Getty Images
Nicolas Maduro, president of Venezuela, speaks during a swearing in ceremony for the new board of directors of Petroleos de Venezuela SA (PDVSA), Venezuela's state oil company, in Caracas, Venezuela, on Tuesday, Jan. 31, 2017. Maduro has given his vice president wide-reaching decree powers, including the ability to determine ministries' spending plans and expropriate private businesses, in a move that has fueled speculation over possible succession plans. Photographer: Carlos Becerra/Bloomberg via Getty Images

H κυβέρνηση του προέδρου, Νικολά Μαδούρο διέταξε την αναστολή της μετάδοσης του προγράμματος του CNN στα Ισπανικά σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα, κατηγορώντας το μέσο ενημέρωσης για διαστρέβλωση της αλήθειας, αναφέρει το Reuters.

H απόφαση ελήφθη μετά τη μετάδοση εκπομπής για παράνομη έκδοση διαβατηρίων.Mάλιστα το Σαββατοκύριακο, ο Μαδούρο είπε το CNN να «φύγει» από την χώρα, μετά από τα σχόλια εργαζομένης στο δίκτυο η οποία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ανέφερε ότι ορισμένοι μαθητές λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκερς,κατηγόρησε το CNN για«ιμπεριαλιστική επιχείρηση» εναντίον της χώρας της μετά την εκπομπή της περασμένης εβδομάδας που ήταν προϊόν έρευνας που διήρκησε ένα χρόνο.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Βενεζουέλας κάλεσε τις εταιρείες καλωδιακής να κόψουν το σήμα του ισπανόφωνου CNN αμέσως. Είναι κάλεσε τη δράση ένα προληπτικό μέτρο και δεν είπε πότε CNN en Español θα είναι και πάλι σε καλωδιακά συστήματα.