Έκλεισε το πέτρινο παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο

Έκλεισε το πέτρινο παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο
|
SOOC

Έκλεισε το πέτρινο παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο, ελάχιστα μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου, το Κολωνάκι και το Σύνταγμα, καθώς δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Πέρα από τις κακές καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπο, τα προβλήματα που οδήγησαν το καφενείο του Εθνικού Κήπου στο λουκέτο φαίνεται πως είχαν ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Κατ’ αρχάς είναι το γενικότερο πρόβλημα εγκατάλειψης ολόκληρου του Εθνικού Κήπου από το Δήμο Αθηναίων που τον διαχειρίζεται, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Κήπος, που αρχικώς σχεδιάστηκε από τη βασίλισσα Αμαλία, κοντεύει να συμπληρώσει δύο αιώνες λειτουργίας. Οι υποδομές του αλλά και το φυτικό οικοσύστημα χρειάζονται αναζωογόνηση και για το σκοπό αυτόν είχε εξαγγελθεί προεκλογικά το 2010 πρόγραμμα ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δημοτική αρχή άλλαξε και ο Γιώργος Καμίνης ασχολήθηκε με τον Εθνικό Κήπο ξανά λίγο πριν από το τέλος της πρώτης του θητείας, όταν έδειξε πως κάνει δεκτή την «παραχώρηση» στον οργανισμό «ΝΕΟΝ» του Δ. Δασκαλόπουλου έναντι χορηγίας έργων ανακαίνισής του.

Eκείνος ο σχεδιασμός έγινε αφορμή για ιδιαιτέρως επικριτικά σχόλια από τους αντιπάλους του κ. Καμίνη και ειδικά τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Τότε ο δήμαρχος δήλωνε σε όλους τους τόνους πως «δεν θα πειραχτεί ούτε κλαράκι του Κήπου», αλλά και πως έχουν διασφαλισθεί 2 εκατομμύρια ευρώ για τα απαραίτητα έργα. Ο κ. Καμίνης επανεξελέγη, αλλά τα 2 εκατομμύρια ακόμη αναμένονται, όπως και οι παρεμβάσεις αναζωογόνησης.

Όλα αυτά οδήγησαν στο τέλος μίας εποχής για το ιστορικό καφενείο, το οποίο αποτελούσε μεταξύ άλλων στέκι υπουργών και πρωθυπουργών, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει φωτογραφηθεί στα τραπεζάκια του λίγες ώρες πριν παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2011.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα