ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/02/2017 06:17 EET | Updated 16/02/2017 06:17 EET

Εννιά μέρη του κόσμου που παραμένουν ανεξερεύνητα

Barcroft via Getty Images
VIETNAM - UNDATED: ***EXCLUSIVE*** The British caving team inside the Hang Son Doong cave in Ke Bang Massif, Vietnam, April 2009. A British Caving team believe they have discovered the largest sized cave passage in the world. Measuring 200 metres in height and 150 metres in width the new cave, called Hang Son Doong (Mountain River Cave), is 6.5 km long. Assisted by representatives of Hanoi University of Science the team explored the new cave for five days. The team spent six hours trekking through the jungle to reach the cave. Climbing down into a large chamber, they had to negotiate two underground rivers before reaching the main passage of the Hang Son Doong. The team will return to Vietnam later in the year to complete the expedition of the cave and conduct a full survey. (Photo by Joint British-Vietnamese Caving Expedition 2009 / Barcroft Media / Getty Images)

Δεν είναι πολλά τα μέρη του κόσμου που παραμένουν παρθένα στη σημερινή εποχή- ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια, ακόμα και σπάνια- ή πολύ πιο κοινά από ό,τι θα νομίζαμε, για την ακρίβεια τόσο κοινά, που καμιά φορά τα ξεχνάμε.

Το κανάλι The Richest του YouTube παρουσιάζει 9 από αυτά.

Vale do Javari: Στη Βραζιλία εκτιμάται πως υπάρχουν ακόμα περίπου 2.000 ιθαγενείς, τουλάχιστον 14 διαφορετικές φυλές, που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο. Η περιοχή του Vale do Javari έχει έκταση αντίστοιχη της Αυστρίας και είναι απίστευτα απομονωμένη- όπως και οι κάτοικοί της.

Γροιλανδία: Μπορεί η έκτασή της να είναι τεράστια, ωστόσο μόλις 56.250 άνθρωποι ζουν εκεί. Περιτριγυρίζεται από πάγους, οπότε η πρόσβαση είναι δύσκολη. Δεν υπάρχουν δρόμοι ή συστήματα σιδηροδρόμων, οπότε η κίνηση γίνεται με snowmobile, αεροπλάνα, σκάφη και ελικόπτερα. Λόγω των πάγων που καλύπτουν το 80% της χώρας, η ενδοχώρα δεν έχει εξερευνηθεί εκτενώς.

Σπήλαιο Σον Ντονγκ: Βρίσκεται στο Βιετνάμ και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη. Ανακαλύφθηκε το 1991 αλλά εξερευνήθηκε μόλις το 2009. Είναι ένα γιγαντιαίο σπήλαιο που έχει τις δικές του καιρικές ζώνες και ατμόσφαιρα. Διαθέτει τους μεγαλύτερους γνωστούς σταλαγμίτες στον κόσμο. Είναι περισσότεροι αυτοί που έχουν επισκεφθεί το Έβερεστ από αυτούς που έχουν επισκεφθεί αυτό το σπήλαιο.

Melville Range: Βρίσκεται στην Αυστραλία και έχει χαρακτηριστεί ως «Χαμένος Κόσμος». Έχει επιτρέψει σε πολλά είδη ζώων να επιβιώσουν εκεί για εκατομμύρια χρόνια.

Ανταρκτική: Τα σχόλια περιττεύουν. Το αφιλόξενο κλίμα έχει διασφαλίσει πως κανείς άνθρωπος δεν μένει εκεί μόνιμα. Η ενδοχώρα παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη.

Gankhar Puensum: Το υψηλότερο όρος στο οποίο δεν έχει σκαρφαλώσει κανείς, στο Μπουτάν. Είναι το 40ό υψηλότερο όρος στον κόσμο, αλλά οι πολύ επικίνδυνες καιρικές συνθήκες κρατούν τους επισκέπτες μακριά. Είχαν λάβει χώρα 4 αποστολές, μέχρι που η κυβέρνηση του Μπουτάν απαγόρευσε τις απόπειρες για θρησκευτικούς λόγους.

Οι έρημοι: Κι όμως, οι έρημοι (η Σαχάρα και άλλες) είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες λόγω των αφιλόξενων συνθηκών τους.

Το δάσος της βροχής στον Αμαζόνιο: Δεν είναι το μόνο δάσος της βροχής στον κόσμο, αλλά είναι σίγουρα το μεγαλύτερο. Φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη φυτών και ζώων, και η εξερεύνησή του είναι δύσκολη.

...και οι ωκεανοί: Είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς πως, με τη θάλασσα να καλύπτει το 70% του πλανήτη και την άβυσσο να είναι ανεξερεύνητη, μεγάλο μέρος της Γης είναι ακόμα «terra incognita».

Sponsored Post