Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες σε Λάρισα και Κεντρική Μακεδονία

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες σε Λάρισα και Κεντρική Μακεδονία
Eurokinissi

Την απόφαση τους να αποχωρήσουν από τα μπλόκα αύριο Παρασκευή πήραν οι αγρότες μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, αλλά και από τα υπόλοιπα μπλόκα που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, προχωρούν σε αλλαγή των μορφών των κινητοποιήσεων τους.

«Αλλάζουμε μορφή κινητοποιήσεων και αύριο αποχωρούμε από το μπλόκο της Νίκαιας. Θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ, αλλά και καλούμε τους αγρότες στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Κιλελέρ στις 19 Μαρτίου» είπε ο Βαγγέλης Μπούτας.

Υπενθυμίζεται πως ήδη οι αγρότες από το μπλόκο της Μελούνας, αποφάσισαν χθες την αποχώρηση των τρακτέρ για αύριο Παρασκευή από το μπλόκο που είναι στημένο στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης στον κόμβο του Αργυροπουλίου.

Να φύγουν από τα αγροτικά μπλόκα που έστησαν σε διάφορα κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας από το τέλος Ιανουαρίου 2017, αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση και οι εναπομείναντες στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Καρυπίδης, επισήμανε σχετικά: «Αποφασίσαμε, αύριο στις 12 το μεσημέρι, να ξεκινήσουμε συντεταγμένα την αποχώρησή μας από τον κόμβο της Ειδομένης, κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και να επιστρέψουμε στα χωράφια μας».

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του κόμβου στην Ειδομένη στις 30/1. Αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους, ήταν να μένει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης.

Γενική συνέλευση και αποχώρηση από το μπλόκο στον κόμβο στο Χέρσο που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, θα έχουν αύριο το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, που συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θα φύγουμε συντεταγμένα στις 15.00 από τον κόμβο στο Δερβένι επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας με κατεύθυνση τα χωράφια μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Κλειστή παραμένει από χθές στις 16.00 η εθνική οδός Φλώρινας-Εδέσσης στον κόμβο Μανιακίου, και σε γενική συνέλευση που θα γίνει το πρωί θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Δημοφιλή