ΔΙΕΘΝΕΣ
17/02/2017 02:46 EET | Updated 17/02/2017 02:46 EET

Πρώτη επίσκεψη του Μάικ Πενς στην Ευρώπη: ΝΑΤΟ και Ουκρανία στην ατζέντα των συζητήσεων

SAUL LOEB via Getty Images
US Vice President Mike Pence speaks before swearing-in Linda McMahon as the Administrator of the Small Business Administration (SBA) during a ceremony in the Eisenhower Executive Office Building adjacent to the White House in Washington, DC, February 14, 2017. / AFP / SAUL LOEB (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη του στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο, με στόχο να διαβεβαιώσει για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων, αλλά να δώσει έμφαση στη συνεργασία με την Ευρώπη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στο Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, θα δώσει έμφαση στην ανάγκη των Ευρωπαίων συμμάχων να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους, υποχρεώσεις στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης από την Ουκρανία και τη Ρωσία, της Συμφωνίας του Μίνσκ για την επίλυση της πολεμικής διαμάχης.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του θα έχει διμερείς συνομιλίες στο Μόναχο, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και τους προέδρους των χωρών της Βαλτικής, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box