Βίαια επεισόδια σε προάστιο μεταναστών της Στοκχόλμης

Βίαια επεισόδια σε προάστιο μεταναστών της Στοκχόλμης
Police in sweden uniform
Police in sweden uniform
bildfokus via Getty Images

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε προάστιο της Στοκχόλμης όπου κατοικούν ως επί το πλείστον μετανάστες. Σύμφωνα με τις αρχές, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι από πέτρες που έριχναν οι διαδηλωτές, ενώ κάηκαν αυτοκίνητα και λεηλατήθηκαν καταστήματα.

Ο Associated Press αναφέρει ότι όλα άρχισαν μετά την σύλληψη ενός υπόπτου για κατοχή ναρκωτικών. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες άνθρωποι να αρχίσουν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, να βάζουν φωτιές και να ανοίγουν καταστήματα.

«Τέτοιου είδους περιστατικά δεν συμβαίνουν συχνά, όμως είναι πάντοτε θλιβερά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει λανθασμένα σε ομιλία του ότι έλαβε χώρα τρομοκρατικό χτύπημα στην Σουηδία. Ο ίδιος είχε ακούσει σε δελτίο ειδήσεων του Fox News ότι παρατηρείται αύξηση των βίαιων περιστατικών στην σκανδιναβική χώρα μετά την έλευση προσφύγων και μεταναστών, όμως, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η πληροφορίες παρερμηνεύτηκε. Οι σουηδικές αρχές εξηγούν ότι τέτοιου είδους περιστατικά είναι μεμονωμένα.

Δημοφιλή