Ίχνη δύο δραστών βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου στο Γέρακα

Ίχνη δύο δραστών βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου στο Γέρακα
Eurokinissi

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής τις έρευνες για τη δολοφονία του 47χρονου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Γέρακα.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες ήταν δύο και είχαν κίνητρο τη ληστεία. Ο 47χρονος αντιστάθηκε όταν εισέβαλλαν στο διαμέρισμά του στις 14 Φεβρουαρίου 2017 και υπέστη βασανιστήρια, ενδεχομένως για να αποκαλύψει που βρίσκονται μετρητά και αντικείμενα αξίας. Οι ληστές έψαξαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν εκεί, ακόμα και τα κέρματα.

Περισσότερα στοιχεία αναζητούν οι αστυνομικοί από την ανάλυση των κλήσεων και των μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει ο 47χρονος το τελευταίο διάστημα. Οι δράστες μετά τη δολοφονία αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Μεταξύ άλλων, ερευνάται το ενδεχόμενο οι ληστές να είναι άτομα που είχαν βοηθηθεί από τον Αρχιμανδρίτη, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού του έργου, και έτσι να τον γνώριζαν. Σημειώνεται ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του διαμερίσματος, γεγονός που κάνει την

Αστυνομία να εκτιμά ότι ο 47χρονος άνοιξε την πόρτα στους κακοποιούς.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν πάρει πλήθος καταθέσεων από ανθρώπους του περιβάλλοντος του θύματος. Μεταξύ άλλων προκύπτει ότι ο Αρχιμανδρίτης είχε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πεντέλης.

Δημοφιλή