ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/02/2017 11:08 EET | Updated 21/02/2017 11:08 EET

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε πολλή δουλειά στην Αθήνα

Bloomberg via Getty Images
Jeroen Dijsselbloem, Dutch finance minister and head of the group of euro-area finance ministers, reacts as he arrives for an Ecofin meeting of European Union (EU) finance ministers in Brussels, Belgium, on Tuesday, Feb. 21, 2017. Euro-area finance ministers on Monday poured cold water on a quick disbursal of new aid payments, with Athens and its creditors agreeing to pick up discussions in the coming days. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images

Την πεποίθηση ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στην Αθήνα, υποστήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, αναφερόμενος στη χθεσινή συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Τις επόμενες ημέρες, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα και εκεί θα έχουν πολλή δουλειά» τόνισε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).

Επανέλαβε δε ότι «πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις» και ότι «οι συζητήσεις θα αφορούν το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά».

Ερωτηθείς για την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, είπε ότι «εναπόκειται στους θεσμούς το πότε θα επιστρέψουν. Υποθέτω τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει βέβαια πάντα και να προετοιμαστούν, αλλά θα επιστρέψουν».

Τέλος, ερωτηθείς για τα μέτρα που μπορεί να πάρει η Ελλάδα από τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, απάντησε: «Αρχικά, εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση πώς επιθυμεί να επανεπενδύσει τον δημοσιονομικό χώρο, πως θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Θα μιλήσω με τους θεσμούς για αυτό και θα επανέλθω με μια μορφή επενδυτικού πακέτου, ενός θετικού πακέτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο, αλλά δεν αποφασίζω εγώ πως πρέπει να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα».

Sponsoed post