ΝΔ: Εξαφανισμένοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης. Οι πολίτες ενημερώθηκαν από την προπαγάνδα του Μαξίμου

ΝΔ: Εξαφανισμένοι Τσακαλώτος- Χουλιαράκης. Οι πολίτες ενημερώθηκαν από την προπαγάνδα του Μαξίμου
SOOC

Οι υψηλοί τόνοι ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία έχουν από καιρό κορυφωθεί με βαρείς χαρακτηρισμούς να αντάλλασονται τόσο εντός Βουλής όσο και μέσω διαρροών και άτυπων ενημερώσεων. Τα απόνερα της κατ' αρχήν συμφωνίας στην τελευταία συνεδρίαση Eurogroup για μέτρα και αντί-μετρα και την προνομοθέτηση αυτών για να ισχύσουν το 2019 ύψωσαν κι άλλο τους τόνους.

Σε διαρροή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο ούτε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονονικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Ειδικότερα, πηγές της Πειραιώς τονίζουν πως «οι πολίτες το μόνο που γνωρίζουν είναι η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω ενημερωτικού σημειώματος, πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup». Όπως υπογραμμίζουν δε, «δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί Τσακαλώτος – Χουλιαράκης είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα».

Η απάντηση του Μαξίμου

Διαψεύδουν πηγές της κυβέρνησης την, επαναλαμβανόμενη, φημολογία περί προβλημάτων στο εσωτερικό της, ενώ ζητούν, την ίδια στιγμή, από την αξιωματική αντιπολιτική και φιλικά σε αυτήν μέσα μαζικής ενημέρωσης να προτρέψουν τον πρόεδρο της ΝΔ να «συμμαζέψει» τον αντιπρόεδρο του κόμματος.

Επί λέξει, «αντί η ΝΔ και τα φιλικά σε αυτή διαδικτυακά Μέσα να επινοούν κάθε τόσο εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλό θα ήταν να προτρέψουν τον αρχηγό της κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις συμβουλές ιστορικών στελεχών της συντηρητικής παράταξης, που του ζητούν εναγωνίως να συμμαζέψει τον ανεκδιήγητο αντιπρόεδρο του κ. Γεωργιάδη», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Και καταλήγουν: «'Αλλωστε δεν είναι και μικρό το επικοινωνιακό στραπάτσο στο οποίο οδήγησε την ΝΔ η εμπνευσμένη επικοινωνιακή του στρατηγική».

Δημοφιλή