ΔΙΕΘΝΕΣ
23/02/2017 16:08 EET | Updated 23/02/2017 16:08 EET

WSJ: Η κυβέρνηση Τραμπ συμφωνεί με την σκληρή στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα

Bloomberg via Getty Images
Steven Mnuchin, U.S. treasury secretary, gestures inside the Press Briefing Room of the White House in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, Feb. 14, 2017. With U.S. President Donald Trump's Treasury secretary finally in place, finance chiefs around the world have a direct link into an administration not shy about criticizing foreign currency policies. Photographer: Olivier Douliery/Pool via Bloomberg

Η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ τείνει να αποστασιοποιείται από την στάση που κράτησε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η νέα κυβέρνηση θα ενθαρρύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τηρήσει μια σκληρή στάση στο ελληνικό ζήτημα, μετά από δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στήβεν Μνούχιν, ότι η ελληνική κρίση είναι ένα αμιγώς «ευρωπαϊκό πρόβλημα».

«Είναι ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πρόβλημα. Συζητάμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ για το συγκεκριμένο θέμα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η (κατάσταση) καθοδηγείται από τους Ευρωπαίους εταίρους», δήλωσε.

Η παραπάνω δήλωση, σε συνδυασμό με την συζήτηση που είχε ο Μνούχιν με την διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την Τρίτη, δείχνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα δημιουργήσει περισσότερα εμπόδια για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η εφημερίδα επικαλείται τέλος αναλυτές που δεν θεωρούν πιθανή μια συμμετοχή του Ταμείου. Ο Νέιθαν Σιτς, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, δεν βλέπει νέα χρηματοδότηση σύντομα. «Είναι δύσκολο να αισιοδοξεί κανείς ότι θα έχουμε σημαντική ελάφρυνση χρέους που θα επιτρέπει την συμμετοχή του Ταμείου».

Sponsored Post