ΔΙΕΘΝΕΣ
23/02/2017 10:12 EET | Updated 23/02/2017 10:12 EET

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος Κύπριας ευρωβουλευτού

Andreas Manolis / Reuters
Cypriot Member of Parliament Eleni Theocharous (L) helps load a consignment of medical aid to Gaza on a boat in Larnaca, Cyprus, December 29, 2008. Aid workers, doctors and a former U.S. Congresswoman sailed for battered Gaza with medical aid from Cyprus on Monday, defying Israeli air attacks on the Palestinian territory for the third successive day. REUTERS/Andreas Manolis (CYPRUS)

Την σύλληψη της Κύπριας ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους ζητά το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν με σχετικό αίτημα στην Ιντερπόλ, σύμφωνα με το SigmaLive.

Ως αιτιολογία του αιτήματος για σύλληψη, είναι η «παράνομη είσοδος σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν». H κυρία Θεοχάρους βρέθηκε για επίσκεψη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 20 Φεβρουαρίου.

Η ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, μίλησε στο SigmaLive λίγα λεπτά μετά το σχετικό αίτημα του Αζερμπαϊτζάν και ανέφερε αρχικά ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο». Τόνισε μάλιστα, ότι «είναι τιμή μου να με έχει στο στόχαστρο ένα δικτατορικό καθεστώς».

Η Κύπρια ευρωβουλευτής χαρακτήρισε εξάλλου ως «γελοία» την υπόθεση αυτή και τόνισε ότι το Αρτσάν είναι ένα φωτεινό παράδειγμα λαού. «Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ μάχονται με νύχια και με δόντια για την ελευθερία τους», τόνισε η κυρία Θεοχάρους.

«Δούλεψα ως χειρούργος εκεί και είμαι υπερήφανη γιατί οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν το δικαίωμα σε άλλους λαούς να μάχονται για την ελευθερία τους. Δεν με τρομάζουν οι απειλές, από οποιονδήποτε δικτάτορα», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost