ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/02/2017 13:50 EET | Updated 23/02/2017 13:51 EET

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 52χρονος Γάλλος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μεταναστών

Bliznetsov via Getty Images
Male hands in handcuffs

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε, μετά την απολογία του στον 5ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 52χρονος Γάλλος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών από το Πακιστάν και μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, τα κοίμιζε με ναρκωτικά χάπια.

Ο ίδιος, απολογούμενος στον ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας -κατά πληροφορίες- ως ψευδείς τις καταγγελίες των τεσσάρων ανηλίκων, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ως θύματα.

Φέρεται δε, να είπε ότι τα ηλικίας 14 έως 17 ετών αγόρια, προέβησαν στην ενέργεια αυτή για να τον εκδικηθούν, επειδή αντιδρούσαν στους κανόνες που είχε θέση στο σπίτι του -όπου κι έγιναν οι πράξεις- κατά την εκεί φιλοξενία των ανηλίκων, τον περασμένο μήνα.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου, ο οποίος δήλωσε ότι είναι μοναχός του Τάγματος Φραγκισκανών, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, που με σύμφωνη γνώμη τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο συναγερμός σήμανε όταν οι διωκτικές αρχές ειδοποιήθηκαν από οργάνωση για την προστασία των νέων, ότι ανήλικος από το Πακιστάν που φιλοξενείτο στο σπίτι του 52χρονου κατήγγειλε ότι ο Γάλλος ασελγεί σε βάρος του.

Το ίδιο αγόρι είπε ότι ο κατηγορούμενος του χορηγούσε χάπια που δήθεν ήταν για τη φαγούρα, όμως κατ’ ουσίαν, μετά τη λήψη τους έπεφτε σε λήθαργο. Ανάλογες καταγγελίες έκαναν και τα υπόλοιπα παιδιά, οπότε αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στο σπίτι του αλλοδαπού, όπου βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια, για την κατοχή των οποίων συνελήφθη.

Στη δικογραφία περιγράφεται ότι ο 52χρονος δέχθηκε να προσφέρει στέγη και τροφή στα ασυνόδευτα ανήλικα, όταν του το ζήτησε μία γνωστή του, η οποία δραστηριοποιείται ως εθελόντρια σε δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, στα πέριξ της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος, το διάστημα της φιλοξενίας των αγοριών από το Πακιστάν, απευθύνθηκε στην παραπάνω οργάνωση ζητώντας νομική υποστήριξη για να αποκτήσουν έγγραφα τα παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο σπίτι.

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Γάλλου από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών, αφορά τις κατηγορίες της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της διακίνησης ναρκωτικών, στην επιβαρυντική της περίπτωση, επειδή συνδέεται με ανήλικα. Η δεύτερη πράξη, σύμφωνα με νομικούς, επισύρει ποινή που φθάνει τα ισόβια δεσμά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsoed Post