Τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών ζητά η ΝΔ για να ενημερώσουν για το Eurogroup οι Τσακαλώτος - Χουλιαράκης

Τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών ζητά η ΝΔ για να ενημερώσουν για το Eurogroup οι Τσακαλώτος - Χουλιαράκης
EUROKINISSI

Τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ζητά η ΝΔ έτσι ώστε οι κκ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης να ενημερώσουν για το τι έγινε στο τελευταίο Eurogroup. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας ανακοίνωσε ότι ορίστηκε συνεδρίαση και ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για το Eurogroup την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως προσπάθησαν με ψέματα και με προπαγάνδα να κρύψουν την αλήθεια.

«Τα πυροτεχνήματα έσβησαν. Έλεγαν για συμφωνία για το χρέος, πως θα κλείσουν την αξιολόγηση και την ποσοτική χαλάρωση, έλεγαν "όχι" για πρόσθετα μέτρα μετά το 18. 'Ελεγαν "όχι" σε μείωση του αφορολόγητου ή των συντάξεων. Έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη συνείδηση του λαού ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η πραγματική οικονομία βουλιάζει.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε επίσημα από τους κκ Τσακαλώτο και Χουλιαράκη να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει στη χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η συμφωνία πρέπει να κλείσει, αλλιώς η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία. «Την αποκλειστική ευθύνη όμως για τα μέτρα την έχει ο κ. Τσίπρας. Αν το αίτημα Μητσοτάκη πέρυσι για εκλογές είχε γίνει αποδεκτό θα ήταν τα πράγματα πολύ καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία τακτική, επαναλαμβάνοντας πως η οικονομία χρειάζεται επανεκκίνηση. Μάλιστα, απέκλεισε οποιαδήποτε περίπτωση η ΝΔ να στηρίξει τα μέτρα στη Βουλή, τονίζοντας πως την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτά την έχουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος.

«Ας μην ψάχνουν για συνενόχους» είπε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα τόνισε πως «η ΝΔ θα κάνει το καλύτερο δυνατό στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας». Ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν έχει δεχθεί καμία πίεση από το εξωτερικό ή το εσωτερικό τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει λόγο μόνο στον ελληνικό λαό ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε ως «ευφάνταστα» τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό από την παρούσα Βουλή.

«Οι Έλληνες ζητούν λύση. Η μοναδική λύση είναι μια αξιόπιστη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλή