Αράχνη vs Φίδι: Το αρθρόποδο παγιδεύει στον ιστό του το ερπετό και του δίνει το «φιλί του θανάτου»

Αράχνη vs Φίδι: Το αρθρόποδο παγιδεύει στον ιστό του το ερπετό και του δίνει το «φιλί του θανάτου»
YouTube

Το έχουμε επαναλάβει άπειρες φορές και θα το ξαναπούμε: Η Αυστραλία δεν είναι κατάλληλη για όσους φοβούνται τις αράχνες και τα φίδια. Ή γενικότερα τα μεγάλα έντομα. Ή έχουν αλλεργίες... ή την αφόρητη ζέστη.

Και για να σας το αποδείξουμε, σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο που έχει γίνει viral και ενσαρκώνει τον απόλυτο εφιάλτη πολλών συνανθρώπων μας. Ίσως και τον δικό σας. Μια δηλητηριώδης αράχνη του είδους Latrodectus hasseltii παγιδεύει στον ιστό της ένα δηλητηριώδες φίδι του είδους Pseudonaja textilis που συναντάται στην Αυστραλία. Θα περίμενε κανείς ότι το φίδι, πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος από την αράχνη, θα κατάφερνε να ξεφύγει και η τελευταία θα επέστρεφε στο κυνήγι μικρότερων εντόμων. Όμως το βίντεο είναι ανατρεπτικό: η αράχνη παγιδεύει το φίδι, το πλησιάζει αργά και το δαγκώνει -πιθανότατα μέχρι θανάτου.

Δεν γνωρίζουμε εάν το φίδι κατάφερε να ξεφύγει ή έγινε γεύμα της αράχνης, καθώς το βίντεο κόβεται απότομα. Επίσης, δεν γνωρίζουμε πώς η τελευταία θα έτρωγε το μεγάλο -συγκριτικά με εκείνη- ερπετό ή για πόσο καιρό σκόπευε να το έχει σαν απόθεμα τροφής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Αυστραλία οι αράχνες δεν αστειεύονται.

Δημοφιλή