Η Viola Davis έβγαλε τον πιο συγκινητικό λόγο στα Όσκαρ

Φυσικά και η Viola Davis έβγαλε τον πιο συγκινητικό λόγο στα Όσκαρ
89th Academy Awards - Oscars Backstage - Hollywood, California, U.S. - 26/02/17 - Actress Viola Davis poses with her Oscar for Best Supporting Actress for the film âFences
Lucas Jackson / Reuters
89th Academy Awards - Oscars Backstage - Hollywood, California, U.S. - 26/02/17 - Actress Viola Davis poses with her Oscar for Best Supporting Actress for the film âFences

Η (αγαπημένη) Viola Davis με το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Fences» έγινε η πρώτη αφροαμερικανίδα που κερδίζει Όσκαρ, Τόνι και Emmy για υποκριτική.

Η ίδια έβγαλε έναν πολύ συγκινητικό λόγο όταν ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της ξεκινώντας με την φράση: «Υπάρχει ένα μέρος που είναι μαζεμένοι όλοι οι άνθρωποι με τις μεγαλύτερες δυνατότητες. Το νεκροταφείο.»

Για ακόμη μία φορά η Viola Davis, μία γυναίκα που χαρακτηρίζεται για το πάθος, την δυναμική της και όλα όσα έχει προσφέρει στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο έβγαλε τον πιο συγκινητικό ευχαριστήριο λόγο στα Όσκαρ και έκανε το κοινό να δακρύσει.

«Οι άνθρωποι με ρωτάνε συνέχεια: “Τι ιστορίες θέλεις να πεις Viola;”. Και απαντάω “ξεθάψτε αυτά τα πτώματα”. Ξεθάψτε αυτές τις ιστορίες. Τις ιστορίες των ανθρώπων που ονειρεύονταν και ποτέ δεν είδαν αυτά τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα, άνθρωποι που ερωτεύτηκαν και έχασαν. Έγινα καλλιτέχνης και δόξα τον Θεό που έγινα γιατί είναι το μόνο επάγγελμα που δοξάζει τι σημαίνει να ζεις την ζωή.», είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Και συνέχισε απευθυνόμενη στους γονείς της.

«Και [στους γονείς μου] που είναι το κέντρο του κόσμου μου. Οι άνθρωποι που με δίδαξαν το καλό και το κακό, πως να αποτυγχάνω, πως να αγαπώ, πως να κρατάω ένα βραβείο, πως να χάνω. Γονείς μου, είμαι τόσο ευγνώμων που ο Θεός διάλεξε εσάς για να με φέρετε σε αυτόν τον κόσμο. Προς τις αδερφές μου, ευχαριστώ για την φαντασία. Και προς τον άντρα μου και την κόρη μου. Καρδιά μου. Εσείς... μου μαθαίνετε κάθε μέρα πως να ζω, πως να αγαπώ. Είμαι τόσο χαρούμενη που είστε τα θεμέλια της ζωής μου. Ευχαριστώ την Ακαδημία. Σας ευχαριστώ.»