Σε ζωντανή σύνδεση μέσα από τον τάφο

Σε ζωντανή σύνδεση μέσα από τον τάφο
Stacy Barnett via Getty Images

Για πολλούς ανθρώπους το να ταφούν ζωντανοί είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους, σχετικά έχει γράψει ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, όμως ένας Ιρλανδός, ο John Edwards, πήρε την απόφαση και μπήκε τρία μέτρα κάτω στη γη όπου και θα παραμείνει για τρεις μέρες και νύχτες.

Ο Edwards προσφέρθηκε να μπει μέσα σε ένα σφραγισμένο φέρετρο και να ταφεί σε ένα χώρο εκκλησίας στο Μπέλφαστ.

Όμως δεν πρόκειται για ένα απλό φέρετρο, αφού έχει σύνδεση για να μπορεί ο κάτοχός του να επικοινωνεί μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Όχι δεν είναι τρελός, στόχος του είναι να καταφέρει να προσεγγίσει όσους βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο 61χρονος Ιρλανδός είναι πρώην ναρκομανής και αλκοολικός, ο οποίος έχει απεξαρτηθεί εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια.

Πριν από 27 χρόνια του είχε μια αποκάλυψη, μια συνάντηση με τον Θεό, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει και έκτοτε έφτιαξε μια σειρά από χριστιανικά κέντρα απεξάρτησης και καταφύγια για αστέγους.

Ο Edwards, όπως μεταδίδει το BBC, έχει «χάσει» τουλάχιστον 20 φίλους, άλλοι πέθαναν από τα ναρκωτικά και άλλοι αυτοκτόνησαν. Τώρα προσπαθεί να σώσει όσους έχουν ανάγκη και θέλουν να γλυτώσουν.

Τις επόμενες τρεις μέρες το μήνυμα που θα στέλνει από τον τάφο θα είναι αυτό της ελπίδας.

Ήδη λαμβάνει πολλά τηλεφωνήματα, μηνύματα στο κινητό και μέηλ από πολλούς πολίτες που ζητούν βοήθεια.

«Στόχος μου είναι να τους μιλήσω μέσα από τον τάφο πριν αυτοί καταλήξουν σε αυτόν και να τους δείξω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει στην Belfast Telegraph, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο ίδιος λέει ότι δεν πάσχει από κλειστοφοβία, αλλά όπως και να το κάνεις η αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα φέρετρο μερικά μέτρα κάτω από τη γη δεν είναι κάτι ευχάριστο.

«Την ώρα που ρίχνουν το χώμα και το ακούς να πέφτει επάνω στο φέρετρο και την ίδια στιγμή βρίσκεσαι στο σκοτάδι, τότε ναι είναι τρομακτικό» παραδέχεται.

Βέβαια το φέρετρό του είναι πιο ευρύχωρο από τα συνηθισμένα φέρετρα. Οι διαστάσεις του είναι 2,4 μέτρα το μήκος του, ένα μέτρο το ύψος του και 1,3 μέτρα το πλάτος του. Υπάρχει πρόβλεψη για την τουαλέτα, κανονική τροφοδοσία αέρα και μέσω σωλήνων του στέλνουν προμήθειες, φαΐ και νερό.

Ο κ. Edwards είχε επαναλάβει το εγχείρημα πριν από ένα χρόνο, ενώ όπως λέει στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε βρεθεί στα πρόθυρα του θανάτου.

Είχε υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αντιμετώπισε ψυχιατρικά προβλήματα, έμεινε άστεγος, ενώ σαν ναρκομανής δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνεψε από υπερβολική δόση. Κάποια στιγμή έκανε μεταμόσχευση ήπατος όταν το δικό του καταστράφηκε από Ηπατίτιδα C την οποία κόλλησε από μια μεταχειρισμένη βελόνα. Επίσης επιβίωσε δύο φορές από καρκίνο.

«Αγωνιώ να προσεγγίσω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ» λέει.

Δημοφιλή