Μεϊμαράκης: «Τζάμπα μαγκιά» η στάση Μητσοτάκη για τα μέτρα

Μεϊμαράκης: «Τζάμπα μαγκιά» η στάση Μητσοτάκη για τα μέτρα
SOOC

Ισχυρές αναταράξεις τουλάχιστον στη ΝΔ προκαλούν όσα είπε ο τέως πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε δημοσιογράφους στη Βουλή, καθώς χαρακτήρισε «τζάμπα μαγκιές τα εκ του ασφαλούς «δεν ψηφίζω». Ουσιαστικά πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της γραμμής του Κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Μεϊμαράκης είχε ενστάσεις για την στάση της ΝΔ, αλλά «απασφάλισε» σήμερα το πρωί όταν άκουσε τον Μ. Βορίδη να λέει (στον Real) ότι ήταν λάθος της ΝΔ που το 2015 (επί Μεϊμαράκη) ψήφισε την συμφωνία.

«Είναι τζάμπα μαγκιά να λες δεν ψηφίζω τα μέτρα ή να λες θα αποχωρήσω από τη Βουλή όπως είπε ο Λοβέρδος από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και δε διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ», υπογράμμισε ο Β. Μεϊμαράκης ερχόμενος σε αντιπαράθεση με όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης την Τετάρτη στον ΑΝΤ1. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα κλείνουν τη δεύτερη αξιολόγηση. Ο τέως πρόεδρος ΝΔ σημείωσε ότι αν η αντιπολίτευση αποχωρήσει διευκολύνεται ακόμα περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό της κατηγορηματικής διαφωνίας του Β. Μεϊμαράκη με την γραμμή της ηγετικής ομάδας της ΝΔ είναι η φράση του πως στα κόμματα «υπάρχουν αυτοί που θέλουν να «κ..βλώσουν» το 5% και οι άλλοι που θέλουν να διευρύνουν τα όρια»

«Από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ – πόσο μάλλον που αν τα ψηφίσει θα τα εφαρμόσουμε και αν βγούμε και εμείς αύριο τα ίδια θα κάνουμε – δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία τέσσερα βασικά πράγματα -όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα- που αφορούν την κρίση», τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης και υπενθύμισε ότι «εγώ ήμουν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Ήμουν και το 2015 είμαι και τώρα και αυτή είναι η κουλτούρα του κόμματου του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι απ’ όπου πέρασε είχε στόχο τη διεύρυνση (ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ, Γραμματεία και προεδρία ΝΔ).

Αναφερόμενος στα γεγονότα του 2015 ο Β. Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι «η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία για να κρατήσει τη χώρα στο ευρω, και τότε εισηγητής ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Τι λένε πηγές της ΝΔ

Πηγές της ΝΔ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν πως «ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μας ενημέρωσε, πως τα όσα είπε αναφέρονταν σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και αφορούσαν το 2015 και την τότε στάση της ΝΔ στη Βουλή, και δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του».

Δημοφιλή