Ο Γάλλος πρέσβης βράβευσε τη στρατηγό Τσιριγώτη και την πύραρχο Σαΐνη

Ο Γάλλος πρέσβης βράβευσε τη στρατηγό Τσιριγώτη και την πύραρχο Σαΐνη
Eurokinissi

Το μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας απένειμε το πρωί της Τετάρτης ο Γάλλος πρέσβης, Christophe Chantepy, στην αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, και στην πύραρχο του Πυροσβεστικού Σώματος, Κάλλι Σαΐνη, σε τελετή που διοργανώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

«Στρατηγέ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είστε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. Από τις θέσεις στις οποίες έχετε υπηρετήσει συμβάλλατε στην ανάπτυξη στενών δεσμών με τις δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας. Μεταξύ άλλων, σας οφείλουμε τη διμερή συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών το 2008 στο Παρίσι. Σας βλέπουμε να είστε οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη συντονισμού στο προσφυγικό, λήψης αποφάσεων και παρουσίασης εξηγήσεων», ανέφερε ο Γάλλος πρέσβης για τη στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η κ. Τσιριγώτη από την πλευρά της δήλωσε ότι «αισθάνομαι συγκίνηση για την παρασημοφόρησή μου, την οποία αποδέχομαι ως αναγνώριση του έργου της ΕΛ.ΑΣ. στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει για τη διαχείριση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης που αντιμετώπισε η Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρέσβης, απευθυνόμενος στην πύραρχο Καλλιόπη Σαΐνη, εθνική εκπρόσωπο στην Ε.Ε. επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, τόνισε: «Είστε η πρώτη γυναίκα που κατετάγη ως μάχιμη αξιωματικός του ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος (…) Συμβάλατε στην προώθηση των θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, που είναι τα ίδια με εκείνα της Γαλλίας και των χωρών της Νοτίου Ευρώπης, σε δράσεις με αντικείμενο την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών».

Η τελετή στη γαλλική πρεσβεία έγινε παρουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ το παρόν έδωσαν ανώτατοι Γάλλοι αξιωματούχοι.

Δημοφιλή