Ο Μεϊμαράκης, το βραχυκύκλωμα και το... ραντεβού με Μητσοτάκη

Ο Μεϊμαράκης, το βραχυκύκλωμα και το... ραντεβού με Μητσοτάκη
SOOC

Η συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα του γαλάζιου «σκιώδους υπουργικού συμβουλίου» που συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για να μπει "τάξη" τόσο σε επίπεδο στρατηγικής, όσο κυρίως στον συντονισμό και τον ενιαίο λογο για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθείται.

Έχοντας μπροστά του τους δεκαοχτώ τομεάρχες του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ έκτος από τις οδηγίες για αυξημένο πρέσινγκ στους αντίστοιχους υπουργούς του τομέα ευθύνης τους, θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει - στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα και στο εσωτερικό της ΝΔ - από όλους να συνταχθούν πίσω από τη γραμμή του "ΟΧΙ" στην ψήφιση μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα, επιμένοντας παράλληλα στο αφήγημα περί εκλογών εδώ και τώρα.

Τα όσα ακολούθησαν έφεραν στην επιφάνεια έναν υπόγειο πόλεμο μεταξύ στελεχών που έχουν σημείο αναφοράς είτε την Καραμανλική πτέρυγα είτε βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και κατά καιρούς διατυπώνουν άλλοτε δημοσίως και άλλοτε πίσω από κλειστές πόρτες, διαφορετικές απόψεις ή ασκούν κριτική για την τακτική της ηγεσίας του κόμματος.

Το τηλεφώνημα στενού συνεργάτη του Προέδρου της ΝΔ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη - για τις απαραίτητες εξηγήσεις - έφερε έστω και προς ώρας τα πράγματα σε μια κατάσταση προσωρινής νηνεμίας, αφού το "θερμό" επεισόδιο έληξε με στη βάση της εξήγησης ότι οι αναφορές του ιστορικού γαλάζιου στελέχους δεν είχαν ως αποδεκτή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά τα όσα είχε πει νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης ότι ήταν λάθος το "ναι" της ΝΔ στο 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015.

Ακόμα και έτσι πάντως, τα σενάρια για αρκετές ώρες έδιναν και έπαιρναν με κάποιους να μιλούν για την αναζωπύρωση της αντιπαράθεσης Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη που ξεκίνησε την περίοδο της κούρσας διαδοχής για την ηγεσία της ΝΔ και άλλους να εμπλέκουν το όνομα του Κώστα Καραμανλή και τους υποστηρικτές του, θεωρώντας ότι πρόκειται για ακόμα ένα υπόγειο χτύπημα της Καραμανλικής πτέρυγας.

Τροφή άλλωστε για το τελευταίο σενάριο έδωσε και η αποστροφή των λεγόμενων του κ. Μεϊμαράκη ότι «για μένα είναι βασική αρχή, η πολιτική συνεννόηση. Την υπηρέτησε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Παύλο Μπακογιάννη. Άρα είναι μια πολιτική που την πιστεύω, δεν είναι μια ευκαιριακή θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητούμενο παραμένει για την ώρα, αν επίκειται μια κατ´ ιδίαν συνάντηση των κκ Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη, ανάλογη αυτής μετά τις εσωκομματικές εκλογές, που αποτέλεσε και την αφετηρία για να μπει τέλος στην πολιτική διένεξη των δυο ανδρών το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το αναπάντητο προς το παρόν ερώτημα που υπάρχει στην Πειραιώς είναι πόσο συχνά ο κ. Μεϊμαράκης από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιεί αυτές τις απόψεις και αν στην πορεία του χρόνου τις εμπλουτίσει και με άλλες, οι οποίες θα έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοφιλή