ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/03/2017 15:20 EET | Updated 03/03/2017 15:20 EET

Λεοπάρδαλη εναντίον ακανθόχοιρου, σημειώσατε...2

Screenshot

Η λεοπάρδαλη θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κυνηγούς της φύσης: Ένα αιλουροειδές ταχύτατο και επιθετικό, από το οποίο ένα θήραμα μπορεί δύσκολα να ξεφύγει. Από την άλλη, ο σκαντζόχοιρος και ο ακανθόχοιρος, παρά το ότι σίγουρα θεωρούνται ικανοί στην άμυνα, δεν είναι ούτε τα πιο μαχητικά, ούτε τα πιο γρήγορα ζώα που έρχονται στο μυαλό (εξαιρείται ο Sonic, ο υπερηχητικός σκαντζόχοιρος- άλλοτε μασκότ και πρωταγωνιστής των βιντεοπαιχνιδιών της Sega).

Βεβαίως, σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, και οι συνθήκες, καμιά φορά, μπορεί να ευνοούν τη μία πλευρά και να δυσκολεύουν την άλλη: Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι βίντεο του National Geographic από το Kruger National Park της Νότιας Αφρικής, που κατεγράφη τον Δεκέμβριο του 2016: Σε αυτό φαίνονται δύο ακανθόχοιροι να τρέχουν να ξεφύγουν από κάτι, που αποδεικνύεται πως είναι μια λεοπάρδαλη. Ωστόσο, κάποια στιγμή ο ένας φαίνεται να αποφασίζει πως αρκετά έτρεξε και ότι είναι ώρα να δείξει στη θρασύτατη...γάτα «πόσα απίδια βάνει ο σάκος», εφορμώντας εναντίον της!

Στη συνέχεια απομακρύνεται από τον σύντροφό του και η λεοπάρδαλη καταδιώκει, οδηγώντας σε μια αδιέξοδη κατάσταση, όπου ο ακανθόχοιρος έχει «ταμπουρωθεί» σε μια τρύπα. Το ζευγάρι που κατέγραψε το βίντεο ανέφερε πως η λεοπάρδαλη κατάφερε να τον τραυματίσει σε ένα πόδι, ωστόσο τελικά απομακρύνθηκε, αναζητώντας προφανώς πιο εύκολο θήραμα.

Γενικά, οι ακανθόχοιροι, αν στριμωχτούν...δεν παίζουν, ακόμα και όταν έχουν απέναντί τους κάποιους από τους μεγαλύτερους κυνηγούς του ζωικού βασιλείου- και αυτό αποδεικνύεται και από βίντεο του 2014, όπου ένας ακανθόχοιρος φαινόταν να τα βάζει με...17 λιοντάρια! Ως εκ τούτου, τα επιθετικά αιλουροειδή δεν τους προτιμούν ως θήραμα- για την ακρίβεια, δεν είναι πολλά τα ζώα που τους κυνηγούν, καθώς τα αγκάθια τους είναι ιδιαίτερα...αποθαρρυντικά (και αποτελεσματικά, αν και όταν χρειαστεί).