Φάροι: Η νέα γενιά των διακρίσεων

Φάροι: Η νέα γενιά των διακρίσεων
Cosmote TV

Στο 4ο επεισόδιο των Φάρων του Cosmote History, της Cosmote TV, γνωρίζουμε δύο νέους ανθρώπους που κατάφεραν, όχι μόνο να κατακτήσουν από μικρή ηλικία τους πρώτους στόχους τους, αλλά και να κάνουν γνωστή την Ελλάδα εκτός συνόρων.

Η σειρά ντοκιμαντέρ “Φάροι”, έχει κερδίσει την προτίμηση και την αγάπη των τηλεθεατών, καθώς ως αντίβαρο στις δυσκολίες της καθημερινότητας, επιλέγει να προβάλει τα πορτραίτα απλών ανθρώπων, που μέσα από τη ζωή και τη δράση τους αποτελούν φωτεινά παραδείγματα μίμησης. Αυτή τη φορά οι Φάροι μας θα είναι δύο ιδιαίτερα ξεχωριστές περιπτώσεις, καθώς στο 4ο επεισόδιο που θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 5 Μαρτίου, θα γνωρίσουμε δύο νέα παιδιά από την Καβάλα, που σε πείσμα της εποχής μετέτρεψαν αυτό που φάνταζε ως ακατόρθωτο, σε εφικτό.

Κατασκευαστής ρομπότ, μαθητής λυκείου και αυτοδίδακτος

Ο Δημήτρης Χατζής έχει τον τίτλο του νεότερου κατασκευαστής ρομπότ στον κόσμο, καθώς μόλις στα 15 του χρόνια έφτιαξε κάτι εξαιρετικά σπάνιο: ένα 3D ρομπότ, τον Τρούπι. Πρόκειται για ένα ανθρωποειδές ρομπότ, που κάνει κινήσεις και συνομιλεί με τον χειριστή του. Δικαιωματικά, το μέλλον του Δημήτρη προβλέπεται ήδη συναρπαστικό. Το κορυφαίο πανεπιστήμιο ΜΙΤ έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, ενώ πρόσφατα έλαβε τον Έπαινο Νεανικής Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας "Κούρος" σε μία ξεχωριστή απονομή, που έγινε για να τιμηθεί η δημιουργικότητά του.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια που κάνει αλλεπάλληλα ματ

Το δεύτερο πρόσωπο που θα γνωρίσουμε μέσα από τους Φάρους, είναι η “νεαρή βασίλισσα του σκακιού”, ή αλλιώς Σταυρούλα Τσολακίδου. Τον Οκτώβριο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο έγινε στη Ρωσία, η 16χρονη Σταυρούλα κατέκτησε την πρώτη θέση, με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες και αναδείχθηκε πανηγυρικά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια νέων. Συνολικά, η Σταυρούλα έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα σκακιού: πρόκειται για ένα μοναδικό πανελλαδικό, αλλά και πανευρωπαϊκό ρεκόρ που της επιτρέπει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Προς το παρόν, η ίδια ονειρεύεται να σπουδάσει μαθηματικά ή βιολογία και να γίνει προπονήτρια σκακιού.

Τα ονομάζουν τα «χρυσά» παιδιά της Καβάλας. Κοιτάζοντας πέρα από τις -πράγματι χρυσές- διακρίσεις τους, συναντάμε δυο 16χρονα παιδιά που δεν φοβήθηκαν να κυνηγήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα, έχοντας μαζί τους ως αποσκευές την προσήλωση, την εργατικότητα, την έμπνευση, αλλά και τη φαντασία που χρειάζεται. Αυτοί είναι οι δικοί μας Φάροι, όχι μόνο για αυτά που έχουν ήδη πετύχει, αλλά πολύ περισσότερο επειδή μας υπόσχονται πως δεν θα σταματήσουν ποτέ να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

Info

Πρώτη προβολή: Κυριακή 05/03 στις 23:00

Επόμενη προβολή: Τετάρτη 08/03 στις 17:00