Δείτε μερικά από τα πιο σκανδαλιστικά έργα τέχνης που βγήκαν για πρώτη φορά σε δημοπρασία από το Sotheby's

Δείτε μερικά από τα πιο σκανδαλιστικά έργα τέχνης που βγήκαν για πρώτη φορά σε δημοπρασία από το Sotheby's

Προσοχή: Το ακόλουθο κείμενο περιέχει φωτογραφίες ερωτικής τέχνης, οι οποίες ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για προβολή σε εργασιακό περιβάλλον.

Για πρώτη φορά στα 275 χρόνια λειτουργίας του, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's πραγματοποίησε μια δημοπρασία αποκλειστικά για έργα ερωτικής τέχνης.

Η δημοπρασία έλαβε χώρα στο Λονδίνο, δύο μέρες μετά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και περιλάμβανε έργα από τους Pablo Picasso, Egon Schiele, Camille Bombois και Ettore Sottsass. Διάσημα γυμνά από το κίνημα του Κυβισμού, γυμνόστηθα πορτρέτα της Αναγέννησης και αρκετά φαλλικά γλυπτά παρέλασαν μπροστά από τους αγοραστές, δίνοντάς τους την ευκαιρία για μια μοναδική εξερεύνηση στα πιο σκανδαλιστικά βάθη της ιστορίας της τέχνης, τα οποία δε βλέπουμε συχνά στις προθήκες ενός τόσο ιστορικού ιδρύματος, όπως ο Sotheby's.

Η εν λόγω πώληση, ωστόσο, λειτούργησε και ως ένα αρκετά ξεσηκωτικό μάθημα πάνω στις υποτιθέμενες σεξουαλικές ροπές της Μεγάλης Αικατερίνης.

Ανάμεσα στα 107 έργα τέχνης που έλαβαν μέρος στη δημοπρασία με τίτλο «Erotic: Passion and Desire», το No.74 ήταν το αντίγραφο ενός τραπεζιού διακοσμημένου με πέη, αιδοία και γυναικεία στήθη, ένα αρκετά παράξενο τεχνούργημα που ανήκε στην Μεγάλη Αικατερίνη, κατά τη βασιλεία της στη Ρωσία. Η Αικατερίνη, η οποία φημολογείται πως είχε αδυναμία στα ερωτικής αισθητικής έπιπλα και αντικείμενα, υποτίθεται πως διατηρούσε το εν λόγω τραπέζι σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα, το οποίο αργότερα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού του παλατιού. Ή, τουλάχιστον, έτσι λέει η ιστορία.

Το σύγχρονο αντίγραφό είχε τιμή πώλησης τα $18.000 με $25.000.

Άλλα αξιοσημείωτα, μη-Δυτικά έργα τέχνης, που συμμετείχαν στη δημοπρασία, ήταν μια σειρά ερωτικών εκτυπώσεων από την περίοδο Edo της Ιαπωνίας και αρκετές ερωτικές απεικονίσεις από την Τουρκία και την Ινδία, οι οποίες χρονολογούνταν γύρω στο 1700.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γερή γεύση από τα «άτακτα» αλλά, φυσικά, σπουδαία έργα τέχνης που παρουσιάστηκαν στο Sotheby's.

Sothebys

Δημοφιλή