Γυναίκα αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ άοπλο άνδρα στο Κεντάκι

Γυναίκα αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ άοπλο άνδρα στο Κεντάκι

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη σοκαριστική στιγμή κατά την οποία μία αστυνομικός αφού ζητά σε έναν άοπλο άνδρα να του δείξει τα χέρια του τον πυροβολεί εν ψυχρώ μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Λουίσβιλ, στο Κεντάκι.

Η οικογένεια του άνδρα και ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η αστυνομικός δεν δέχθηκε καμία απολύτως απειλή.

Το αστυνομικό τμήμα Louisville Metro Police Department (LMPD) έδωσε το βίντεο με το συγκλονιστικό στιγμιότυπο στη δημοσιότητα την Πέμπτη, μία ημέρα μετά το περιστατικό με τον πυροβολισμό. Η Σάρα Στάμλερ ήταν μία από τους αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν έρευνα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι μετά από καταγγελίες που ανέφεραν ότι στο εσωτερικό του γινόταν χρήση τοξικών ουσιών. Εκεί, η Στάμλερ, βρήκε τον 39χρονο Μπρους Γουόρικ, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποφύγει τους αστυνομικούς κρυβόταν πίσω από ένα στρώμα.

Όταν η Στάμλερ εντόπισε τον Γούορικ του φώναξε: «Δείξε μου τα χέρια σου« και τότε τον πυροβόλησε αμέσως χωρίς να του δώσει καν τον απαραίτητο χρόνο να ακολουθήσει τις οδηγίες της, όπως φαίνεται στο βίντεο. Η Στάμλερ ακούγεται να λέει στη συνέχεια: «Γαμώτο« και μετά να λέει στον Γούορικ «είσαι εντάξει, κάνε υπομονή» ενώ περίμεναν να καταφθάσει στο σημείο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το Courier-Journal, ο Στιβ Κόνραντ επικεφαλής του LMPD ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε όπλο πάνω στον Γουόρικ ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού.

Ο Γούορικ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο University of Louisville Hospital. Σύμφωνα με τον ακτιβιστή και εκπρόσωπο της οικογένειας, Κρίστοφερ τμήματα του παγκρέατος και των εντέρων του Γουόρικ αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης την Πέμπτη.

«Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπος της οικογένειας, συμπληρώνοντας ότι η οικογένεια του Γουόρικ αρνείται κατηγορηματικά ότι η αστυνομικός εκτέθηκε σε απειλή.

Ερευνητές του LMPD διεξάγουν έρευνα προκειμένου να ανακαλύψουν αν παραβιάστηκε η πολιτική του αστυνομικού τμήματος. Στους αξιωματικούς του LMPD επιτρέπεται να πυροβολούν κάποιον όταν βρίσκονται σε αυτοάμυνα ή προσπαθούν να προστατέψουν ένα άλλο άτομο ή συνάδελφο που θεωρούν ότι απειλείται με θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.

Η Στάμλερ μπήκε στο σώμα τον Φεβρουάριο του 2009. Προς το παρόν έχει τεθεί σε διοικητική άδεια και θα παραμείνει σε αναστολή έως ότου ή έρευνα ολοκληρωθεί.

Πηγή: RT

Δημοφιλή