Η φωτογραφία αυτής της ηθοποιού αποκαλύπτει μία «κρυφή» πτυχή του καρκίνου

Η φωτογραφία αυτής της ηθοποιού αποκαλύπτει μία «κρυφή» πτυχή του καρκίνου

H ηθοποιός και παραγωγός Λόρνα Νίκσον Μπράουν διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα στις αρχές του 2015, όταν και εμφανίστηκε ένα εξόγκωμα στον λαιμό της.

Μιλώντας στο indy100, η Μπράουν είπε: « Η μητέρα μου παρατήρησε ένα εξόγκωμα στην αριστερή πλευρά του λαιμού μου. Αρχικά θεώρησε ότι αυτό συνέβη επειδή έχασα κάποια κιλά, αλλά τρεις μήνες αργότερα επισκέφθηκα έναν γιατρό ο οποίος με ενημέρωσε ότι πρόκειται για όζο του θυρεοειδούς».

Οι όζοι θυρεοειδούς είναι συνήθως καλοήθη ασυμπτωματικά εξογκώματα που εμφανίζονται συχνά στους αδένες. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως αυτή της Μπράουν τυχαίνει να σχετίζονται με κακοήθεια και παρουσιάζουν επώδυνα συμπτώματα.

Το εξόγκωμα που εμφανίστηκε στον λαιμό της Λόρνα ήταν μεγαλύτερο από το κανονικό μέγεθος των «αθώων» όζων του θυρεοειδούς και η ψηλάφησή του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη για εκείνην γεγονός που την προβλημάτισε και την κινητοποίησε ώστε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Τέσσερις μήνες μετά από συνεχόμενες ιατρικές εξετάσεις η βιοψία έδειξε ότι ο όζος ήταν κακοήθης, επρόκειτο δηλαδή για θηλώδες καρκίνωμα.

«Ένιωσα ένα απόλυτο κενό. Δεν μπορούσα να το πιστέψω γιατί εκείνη την περίοδο ένιωθα πολύ καλά. Ήμουν μάλιστα και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για μία τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσα εκείνη την περίοδο. Δεν ήξερα ότι ο καρκίνος μπορεί να πάρει αυτή τη μορφή. Είναι εκείνη η στιγμή που λες στους ανθρώπους ότι ο καρκίνος βρίσκεται προσωποποιημένος πάνω σου. Και εγώ δεν αισθανόμουν καν άρρωστη».

«Η διαφορά μου σχέση με τους άλλους ήταν το γεγονός ότι τον είχα σε αυτό το σημείο. Το Google είναι τρομακτικό. Ο γιατρός μου μου είπε ότι είτε μπορείς να αναζητάς στο Google πράγματα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα και να φρικάρεις είτε να απευθύνω τις ερωτήσεις μου σε εκείνον.

"Επέλεξε τις πηγές σου", μου είπε. Επιπλέον, μου πρότεινε σχετικά πράγματα για να διαβάσω. Είναι όλα θέμα έγκυρων πηγών».

Μιλώντας για την υποστήριξη που έλαβε η ίδια από τους φίλους και το οικογενειακό της περιβάλλον αναφέρει: «Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να σε υποστηρίξει κάποιος. Βάσει της δικής μου εμπειρίας το γεγονός ότι ήμουν ανοικτή να μιλήσω για το πρόβλημα υγείας μου σε κάποιον, με απομάκρυνε από τις αρνητικές σκέψεις. Όσοι από εμάς δεν μιλούν ανοιχτά για την ασθένειά τους, μπορεί να αισθάνονται αρκετά απομονωμένοι και μοναχικοί».

Έχοντας πλέον σταθεί νικήτρια στη μάχη απέναντι στον καρκίνο η ηθοποιός εξομολογείται ότι κατάφερε να αποκτήσει μία καλύτερη ζωή χάρη στο γεγονός από την πρώτη κιόλας μέρας που διαγνώστηκε με καρκίνο είχε την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη, η οποία τονίζει ότι παίζει καθοριστικό ρόλο για την κατάσταση της υγείας των καρκινοπαθών.

Δημοφιλή