ΔΙΕΘΝΕΣ

Εν αναμονή κοινών δηλώσεων General Motors και PSA Group για εξαγορά της Opel και της Vauxhall

An Opel logo is seen on car at a dealership in Marseille, France, February 22, 2017. REUTERS/Jean-Paul Pelissier
An Opel logo is seen on car at a dealership in Marseille, France, February 22, 2017. REUTERS/Jean-Paul Pelissier
Jean-Paul Pelissier / Reuters

Την εξαγορά της ευρωπαϊκής θυγατρικής της General Motors που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Opel και Vauxhall από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA που κατασκευάζει τα Peugeot και τα Citroen, αναμένεται να ανακοινώσουν οι δύο εταιρείες σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν τη Δευτέρα το πρωί.

Πηγές ανέφεραν την Παρασκευή ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ότι το εποπτικό συμβούλιο της PSA έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της ευρωπαϊκής θυγατρικής της General Motors.

Η συμφωνία αυτή, που θα οδηγήσει στη δημιουργία του δεύτερου σε μέγεθος ομίλου στην Ευρώπη μετά από εκείνον της Volkswagen, επιτεύχθηκε σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου έγινε γνωστό ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, με το φόβο για μείωση της παραγωγής και κλείσιμο εργοστασίων της Vauxhall στη Βρετανία, ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Κρεγκ Κλαρκ, συναντήθηκε με τον Κάρλος Ταβάρες της PSA Group και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι ανησυχίες δεν θα επαληθευτούν. Παράλληλα, το συμβούλιο εργαζομένων της Opel στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να ανοίξει μια γραμμή επικοινωνίας με το αντίστοιχο συμβούλιο στον όμιλο PSA. Το συμβούλιο εργαζομένων της Opel στην Ευρώπη σε κοινή ανακοίνωσή του με την Opel κάλεσε την GM να «τηρήσει όλες τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που είναι απαραίτητες για την επιτυχία των μονάδων και για το μέλλον της εταιρίας».