Γαλοπούλες «χορεύουν» τελετουργικά γύρω από μία νεκρή γάτα. Ακούγεται τρελό αλλά υπάρχει εξήγηση

Γαλοπούλες «χορεύουν» τελετουργικά γύρω από μία νεκρή γάτα. Ακούγεται τρελό αλλά υπάρχει εξήγηση

Τις τελευταίες ημέρες ένα από τα πιο περίεργα βίντεο με ζώα κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Και όταν λέμε το πιο περίεργο, το εννοούμε χωρίς καμία υπερβολή καθώς πρόκειται πέρα από κάθε αμφιβολία για ένα σπάνιο στιγμιότυπο.

Τι κάνει το συγκεκριμένο βίντεο τόσο «κουλό»; To γεγονός ότι σε αυτό πρωταγωνιστεί μία ομάδα από 18 γαλοπούλες. Και αν από μέσα σας μόλις σκεφτήκατε «ε και πού το περίεργο;» να σας ενημερώσουμε ότι οι συγκεκριμένες γαλοπούλες είχαν περικυκλώσει μία νεκρή γάτα και περιφέρονταν γύρω από το πτώμα της, παραπέμποντας στον χορό της βροχής των Ινδιάνων.

Όπως ήταν αναμενόμενο το βίντεο έγινε ανάρπαστο στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προσπαθούσαν να βρουν πειστικά επιχειρήματα ώστε να αιτιολογήσουν το παράξενο συμβάν.

Ένας βιολόγος της άγριας πανίδας, ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς των συγκεκριμένων πουλερικών, ο Ντέιβιντ Σκαρπίτι, μιλώντας στο Boston Magazine είπε ότι παρόλο που η συμπεριφορά των εν λόγω γαλόπουλων είναι εξαιρετικά σπάνια υπάρχει μία πιθανή εξήγηση. Επισήμανε ότι οι γαλοπούλες φοβούνται πολύ τις γάτες. Έτσι λοιπόν όταν είδαν τη συγκεκριμένη γάτα να βρίσκεται ξαπλωμένη στον δρόμο, ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικές και δεν ήταν σίγουρες για το αν ήταν νεκρή ή ζωντανή- και αυτό ακριβώς ήταν που προσπαθούσαν να αποκαλύψουν.

Ο λόγος για τον οποίο είχαν περικυκλώσει την γάτα, σύμφωνα με τον Σκαρπίτι, ήταν γιατί οι γαλοπούλες τείνουν να ακολουθούν πάντα τον επικεφαλής της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο αρχηγός τους άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από την νεκρή γάτα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τον ακολούθησαν και άρχισαν να τον μιμούνται.

Δημοφιλή