Βερναρδάκης: Πέμπτη φάλαγγα η ΝΔ στο θέμα της διαπραγμάτευσης. Τι απαντά η ΝΔ

Βερναρδάκης: Πέμπτη φάλαγγα η ΝΔ στο θέμα της διαπραγμάτευσης. Τι απαντά η ΝΔ
sooc

«Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος δήλωνε ότι είναι δευτερεύον ζήτημα για την Ελλάδα η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο, κατηγορεί σήμερα τη Νέα Δημοκρατία για την πορεία της διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που με την πολιτική της εξαθλιώνει τους Έλληνες, διαλύει την οικονομία της χώρας και υπονομεύει το μέλλον της, εξακολουθεί να αποδεικνύει καθημερινά ότι το μόνο που διαθέτει είναι υπερβολικό πλεόνασμα θράσους και ανευθυνότητας».

Και συμπληρώνει: «Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική δύναμη, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στην προσπάθειά τους να διχάσουν την κοινωνία μας. Μοναδικό μας μέλημα τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και ο στόχος της πολιτικής αλλαγής για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Στην ανακοίνωση αυτή της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης απαντά ρωτώντας:

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;», σημειώνοντας «η Κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς την ανατροπή του 1 προς 5 στις προσλήψεις στο δημόσιο. Ο κ. Μητσοτάκης στη τελευταία του συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου δεσμεύτηκε να επαναφέρει το 1 προς 5. Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη σκοπιμότητα της δέσμευσής του. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;». Νωρίτερα ο κ. Βερναδάκης είχε σημειώσει πως «όπως ψηφίστηκε και στη Βουλή, από φέτος ισχύει το 1 προς 4 και το 2018 θα ισχύσει το 1 προς 3, εξαιρώντας μάλιστα τις δικαστικές αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Βερναδάκης με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε, ειδικότερα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρεται στο θέμα της διαπραγμάτευσης «ως 5η φάλαγγα και μάλιστα εκτός Ελλάδος», ενώ στελέχη της που πηγαίνουν στο εξωτερικό περνούν το μήνυμα στους δανειστές ότι το πρόγραμμά της είναι πολύ πιο προωθημένο από τις δικές τους απαιτήσεις. Πάντως, «θα ήταν χρήσιμη μια διαφορετική στάση» εκ μέρους της ΝΔ, επισημαίνει.

Για το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι ένα κόμμα στο οποίο «οφείλεται και η μεγάλη κρίση του 2010 και η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», υπογραμμίζοντας εξάλλου ότι ενώ άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη συζητούν για το κοινωνικό πρόβλημα, «στο ΠΑΣΟΚ δεν ξανακούγεται λέξη γι' αυτό».

Δημοφιλή