ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/03/2017 13:36 EET | Updated 05/03/2017 13:36 EET

Ξυδάκης: Ας αναλογιστεί η ΝΔ τις τεράστιες ευθύνες της για την ΕΡΤ

SOOC

«Πριν παίξουν το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το μαύρο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013, το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας, την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και τη συμβολή τους, έμμεση και άμεση, στην κρίση που μαστίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια». Αυτό αναφέρει ο Νίκος Ξυδάκης απαντώντας στη ΝΔ και τα σχόλιά της για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της ΕΡΤ.

«Τα δάκρυά τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς», συνεχίζει και καταλήγει: «Όσο για τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, του λάιφστάιλ, της δολοφονίας προσωπικοτήτων και της εκτέλεσης συμβολαίων, στην οποία αναφέρθηκα στο φόρουμ εκτενώς, και αποκλειστικά σε αυτήν, κανείς χαρακτηρισμός δεν είναι ανοίκειος. Η δική μας αγωνία ταυτίζεται με την αγωνία όλων των άλλων, των πολλών πραγματικών δημοσιογράφων στα ΜΜΕ, για την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, τους όρους υγιούς αναπαραγωγής τους, και τη συμβολή τους στη λειτουργία της δημοκρατίας».

Nωρίτερα με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατιά υπογράμμισε ότι ο κ. Ξυδάκης «ομολόγησε, στους Δελφούς, την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι "η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτήν τη στιγμή"».

Συνεχίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της ΕΡΤ και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά».

Η ανακοίνωση στράφηκε επιπλέον και κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου:

«Διέπραξε, όμως, και βαρύ ατόπημα, εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το σύνολο των δημοσιογράφων. Έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την ΕΡΤ με ανοίκειες ύβρεις».