Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΑΕΚ στο 1-1

Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΑΕΚ στο 1-1
Sport 24

Xωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη, ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική της Super League, καθώς ο Αραούχο άνοιξε το σκορ για την Ένωση, αλλά ο Μασούρας ισοφάρισε για τους "κυανέρυθρους".

Έτσι, ο Πανιώνιος μείωσε στους έξι βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ παραμένει εκτός πεντάδας, καθώς η Ξάνθη που βρίσκεται στην πέμπτη θέση έχει δύο βαθμούς περισσότερους.

Αυτή η ισοπαλία διέκοψε το νικηφόρο σερί τεσσάρων ματς για τον Πανιώνιο. Είχε νικήσει κατά σειρά Ξάνθη (εντός), Βέροια (εκτός), Ηρακλή (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός). Και στα τέσσερα αυτά διαδοχικά ματς, είχε καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, κάτι που δεν κατάφερε αυτή τη φορά καθώς ο Αραχούχο νίκησε τον Γιαννιώτη.

Από τις 15 Οκτώβρη έχει να ηττηθεί στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος, καθώς τότε είχε χάσει από τον Ολυμπιακό. Από τότε έχει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες στην έδρα του. Δεύτερο διαδοχικό ματς που σκοράρει ο Μασούρας, καθώς είχε πετύχει γκολ και στο "Γ. Καραϊσκάκης", στη νίκη επί του Ολυμπιακού. Τρίτο του συνολικά στο πρωτάθλημα, καθώς είχε σκοράρει και το Αγρίνιο.

Από τις 17 Οκτώβρη έχει να πετύχει νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ η ΑΕΚ. Τότε, είχε νικήσει με 2-1 την ΑΕΛ, στη Λάρισα. Από τότε, έχει εκτός έδρας τρεις ήττες και πέντε ισοπαλίες.

"Μοιρασιά" στην Πλατεία

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μασούντ τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Μπεν, ο Αφρικανός έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά δεν το έπιασε καλά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (8'), ο Φούντας βγήκε από αριστερά, έκανε τη σέντρα προλαβαίνοντας τον Κολοβέτσιο και η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού της εστίας του Μπάρκα.

Στο 16ο λεπτό, ο Γιόχανσον έλαβε την μπάλα στην περιοχή, έκανε και το σουτ, ο Οικονόμου έβαλε την κόντρα, αλλοίωσε την τροχιά της μπάλας και ο Γιαννιώτης την μπλόκαρε.

Ο Σουηδός αμυντικός μέσος ήταν ο πρωταγωνιστικής της φάσης του 19ου λεπτού. Ο Ντίντακ τροφοδότησε τον Αραούχο, ο Αργεντινός με τη σειρά του τον Γιόχανσον, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν κατέληξε στα δίχτυα, καθώς ο Τασουλής έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 38', η Ένωση άνοιξε το σκορ επισφραγίζοντας την κυριαρχία - σε όλο το πρώτο ημίχρονο - με αυτόν τον τρόπο. Ο Οικονόμου γύρισε κάπως απρόσεκτα την μπάλα στον Ρισβάνη, αυτός δεν την κοντρόλαρε επιτυχημένα, ο Μάνταλος έγινε κάτοχος αυτής, τροφοδότησε τον Αραούχο και ο Αργεντινός με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Γιαννιώτη ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ.

Γήπεδο: Γήπεδο Πανιωνίου (Νέα Σμύρνη)

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης, Κυριάκος Μερκενίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (79' Ταποκό), Μασούντ, Φούντας (45' Γεσίλ), Μπεν (90' +1' Γκιοατά)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (66' Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς (84' Πέκχαρτ), Μάνταλος, Αραούχο (79' Μπακασέτας)

Γκολ: 59' Μασούρας / 32' Αραούχο

Κάρτες: 35' Σιώπης, 61' Μασούντ / 11' Χριστοδουλόπουλος, 35' Αϊντάρεβιτς, 40' Βράνιες, 75' Ντίντακ

Στο 50ό λεπτό, ο Κόρμπος τροφοδότησε τον Μπεν στη δεξιά πλευρά, ο Αφρικανός έκανε τη σέντρα, ο Γεσίλ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ μετά την παρέμβαση των αμυντικών της ΑΕΚ. Στο 57', ο Γερμανός επιθετικός του Πανιωνίου έκανε το σουτ μετά από ατομική προσπάθεια, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση στο 59ο λεπτό. Ο Βλάχος πέρασε ωσαν... σταματημένο τον Ντίντακ από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Μασούρας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ΑΕΚ για το 1-1.

Στο 66', ο Ντίντακ έκανε ένα ακίνδυνο γέμισμα, ο Οικονόμου έδιωξε άτσαλα με το πόδι, ο Γιαννιώτης με τη σειρά του απομάκρυνε όπως-όπως, ο Μάνταλος προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν το κατάφερε.

Στο 72ο λεπτό, ο Γεσίλ κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή, απέφυγε με προσποίηση τον Μπεν, εκείνος έκανε την κίνηση, έκανε και το πλασέ, αλλά ο Μπάρκας είχε αντίληψη της φάσης και με επιτυχημένη έξοδο του έκλεισε το δρόμο.

Στο 87ο λεπτό, ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Ο Γεσίλ έκανε ντρίμπλα από αριστερά στον Κολοβέτσιο, μετά το γύρισμα στον Ταπόκο, αυτός έκανε το σουτ από θέση βολής, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε.

Πηγή: Sport 24

Δημοφιλή