ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/03/2017 06:24 EET | Updated 06/03/2017 06:24 EET

Ξυδάκης: Την ΕΡΤ την αγαπώ και την τιμώ

Eurokinissi

Ακραίο και υπερβολικό χαρακτήρισε τον όρο «τραγική και τριτοκοσμική» που χρησιμοποίησε για την ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ προσθέτοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συλλήβδην κρίση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Ν. Ξυδάκης είπε ότι πρέπει να δούμε τη δημόσια τηλεόραση πιο αυστηρά τονίζοντας ότι «την ΕΡΤ την τιμώ και την αγαπώ». Χρειάζεται να δούμε τη δημοσιογραφία πιο αυστηρά σημειώνοντας ότι οι αναφορές του για την ΕΡΤ στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, εντάσσονται σε ένα γενικότερο σκεπτικό για τη ροπή της τηλεοπτικής ενημέρωσης στο μείγμα ψυχαγωγίας και δράματος. Ο κ. Ξυδάκης τόνισε την ανάγκη η δημοσιογραφία να ξαναβρεί το ρόλο της και να εγκαταλείψει τις μεθόδους της κλειδαρότρυπας. Ο κ. Ξυδάκης επισήμανε ακόμη ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να επεμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η επικριτική αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Με ανοικτή επιστολή ο Διονύσης Τσακνής, απάντησε στο σχόλιο, περί «τραγικής και τριτοκοσμικής κατάστασης» της ΕΡΤ, λέγοντας ότι περίμενε μια διορθωτική δήλωση συγνώμης από τον κ. Ξυδάκη. Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή της, και η Ν.Δ.

Ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι για να έχουμε μια καλύτερη ΕΡΤ πρέπει όλοι να πάψουν να πυροβολούν την ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Ξυδάκης: Ας αναλογιστεί η ΝΔ τις τεράστιες ευθύνες της για την ΕΡΤ

Απάντηση Τσακνή σε Ξυδάκη: Δεν ξέρω πού πραγματικά στοχεύεις

Πηγή: ERT.gr