Αμερικανός αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων εξηγεί: Τι πρέπει να κάνετε αν σας επιτεθούν για να σας ληστέψουν

Αμερικανός αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων εξηγεί: Τι πρέπει να κάνετε αν σας επιτεθούν για να σας ληστέψουν

Πριν από λίγο καιρό ένας πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο Clint Emerson, μας έδινε συμβουλές μέσω βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Business Insider για το τι πρέπει να κάνετε αν σας επιτεθεί σκύλος.

Τώρα, με νέο βίντεο στο Business Insider, δίνει οδηγίες για το πως πρέπει να αντιδράσετε εάν σας επιτεθεί κάποιος με σκοπό να σας ληστέψει.

Όπως λέει, θα πρέπει πάντα να έχετε τα μάτια σας στα χέρια του. Τι κάνει με τα χέρια του, ποια δείχνει να είναι η επόμενη κίνηση, εάν έχει όπλο.

Προφανώς, σύμφωνα με τον Emerson, θα πρέπει να του δώσετε ότι σας ζητήσει από χρήματα, κοσμήματα κτλ, ακόμη και αν είναι κάτι συναισθηματικής αξίας. Τίποτα δεν αξίζει να ρισκάρετε τη ζωή σας.

Εάν έχει όπλο ακολουθείτε το τρίπτυχο:

  • τρέξτε,
  • κρυφτείτε,
  • παλέψτε.

Το να τρέξετε σημαίνει ότι όσο αυξάνετε την απόστασή σας από την απειλή, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες επιβίωσης. Εάν δεν μπορείτε να τρέξετε, τότε παλέψτε. Το σημαντικό, όπως λέει, είναι να αποκτήσετε τον έλεγχο του όπλου. Όσο έχει το όπλο αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο κίνδυνο. Εάν δεν μπορέσετε να το κάνετε αυτό, τότε αυτοσχεδιάστε για την δική σας επίθεση. Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι που έχετε πάνω σας σαν όπλο. Μια καλή λύση είναι ένα στυλό, ή την τσάντα σας. Οτιδήποτε μπορεί να του προκαλέσει αρκετό πόσο ώστε να σας δώσει την ευκαιρία να ξεφύγετε.

Δημοφιλή