Τι ήθελε να πει ο ανιψιός του Κιμ γιονγκ Ουν; Μυστήριο με το βίντεο που κόβεται πριν μια κρίσιμη αναφορά

Τι ήθελε να πει ο ανιψιός του Κιμ γιονγκ Ουν; Μυστήριο με το βίντεο που κόβεται πριν μια κρίσιμη αναφορά

Το βίντεο ενός άνδρα που παρουσιάζεται ως ο γιος του Κιμ γιονγκ Ναμ-του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας- που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο στη Μαλαισία, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από μια οργάνωση η οποία ισχυρίζεται ότι διέσωσε την οικογένεια μετά τον φόνο.

Η υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube από την οργάνωση Cheollima Civil Defense (CCD), είναι όντως ο 21χρονος Κιμ Χαν σολ.

Ο πατέρας του, που επέκρινε το βορειοκορεάτικο καθεστώς και ζούσε αυτοεξόριστος, δηλητηριάστηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Στο βίντεο ο άνδρας μιλά στα αγγλικά: «Ονομάζομαι Κιμ Χαν σολ, από τη Βόρεια Κορέα, είμαι μέλος της οικογένειας των Κιμ. Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Αυτή τη στιγμή είμαι με τη μητέρα μου και την αδελφή μου. Είμαστε ευγνώμονες …», ακούγεται να λέει προτού κοπεί ο ήχος.

Στη συνέχεια δείχνει το διπλωματικό του διαβατήριο από τη Βόρεια Κορέα για να αποδείξει την ταυτότητά του, όμως η σελίδα στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του είναι καλυμμένη.

Σε ένα δεύτερο απόσπασμα του βίντεο που διαρκεί 40 δευτερόλεπτα ο άνδρας λέει: «Ελπίζουμε τα πράγματα να βελτιωθούν σύντομα».

Ο Κιμ Χαν σολ, 21 ετών, είναι γιος του Κιμ γιονγκ Ναμ από τη δεύτερη σύζυγό του και ζούσε μαζί με την οικογένειά του στο Μακάο υπό την προστασία της Κίνας, προτού εξαφανιστεί μετά τη δολοφονία του πατέρα του. Είναι διπλωματούχος του Institut d’ etudes politiques του Παρισιού.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι γιος του πρωτότοκου γιου του εκλιπόντα ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ γιονγκ Ιλ ενδέχεται να θεωρηθεί αντίπαλος του καθεστώτος της χώρας, την οποία κυβερνά ο θείος του Κιμ γιονγκ Ουν.

Στον ιστότοπό της η CCD ισχυρίζεται ότι προστατεύει την οικογένεια του Κιμ γιονγκ Ναμ.

«Η Cheollima απάντησε τον προηγούμενο μήνα σε ένα έκτακτο αίτημα των επιζώντων της οικογένειας του Κιμ γιονγκ Ναμ, οι οποίοι ζητούσαν προστασία. Συναντήσαμε αμέσως τα τρία μέλη της οικογένειας και τους μεταφέραμε σε ασφαλές μέρος», αναφέρει.

Δημοφιλή