«Συγγνώμη για το ροζ νερό»: Οι αρχές μίας καναδικής πόλης ζητούν συγγνώμη από τους συμπολίτες τους

«Συγγνώμη για το ροζ νερό»: Οι αρχές μίας καναδικής πόλης ζητούν συγγνώμη από τους συμπολίτες τους

Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι της πόλης Όνογουει στην Αλμπέρτα του Καναδά όταν είδαν τη Δευτέρα τις βρύσες τους να τρέχουν ροζ νερό.

Ο δήμαρχος Ντέιλ Κράσναου σε δήλωσή του διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η δημοτική αρχή θα μπορούσε να είχε ενημερώσει εγκαίρως τους πολίτες για το τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ροζ νερό ήταν παράπλευρη συνέπεια της χρήσης υπερμαγγανικού καλίου.

Σύμφωνα με το BBC, το χημικό αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για την απομάκρυνση κάποιων ουσιών από το νερό.

Στην περίπτωση της καναδικής πόλης, φαίνεται ότι μπήκε στις δεξαμενές από τις οποίες υδροδοτείται λόγω δυσλειτουργίας κάποιας βαλβίδας κατά τη διάρκεια καθαρισμού των φίλτρων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το χημικό αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματικό ερεθισμό αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για άλλες παρενέργειες.

Οι πολίτες διαμαρτύρονταν επειδή, μέχρι το πρωί της Τρίτης, κανένας δεν είχε ενημερωθεί επί του θέματος ούτε είχε μάθει γιατί το νερό που έτρεχε από τις βρύσες τους ήταν ροζ.

«Είναι μια κατάσταση από την οποία μαθαίνουμε και αναπτύσσουμε στρατηγικές για καλύτερη αντίδραση και ενημέρωση των πολιτών για παρόμοια περιστατικά στο μέλλον» τόνισε ο δήμαρχος.

Δημοφιλή