Νέος CEO της Τράπεζας Πειραιώς ο Χρήστος Μεγάλου

Νέος CEO της Τράπεζας Πειραιώς ο Χρήστος Μεγάλου
EUROKINISSI

Ο Χρήστος Μεγάλου είναι ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, ο κ. Μεγάλου κατά το μεγαλύτερο μέρος των 31 ετών της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με έδρα το Λονδίνο. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Eurobank Ergasias, μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα, ενώ προηγουμένως κατείχε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στο investment banking του ομίλου Credit Suisse.

«Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του κ. Μεγάλου, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θα προσδώσει ιδιαίτερη αξία στον ηγετικό του ρόλο στην Τράπεζα Πειραιώς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, συνεχάρη τον κ. Μεγάλου και τον καλωσόρισε στην Τράπεζα Πειραιώς. «Η μεγάλη διεθνής εμπειρία, η γνώση για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, σε συνδυασμό με τη βαθιά κατανόηση της ελληνικής αγοράς, θα είναι πολύτιμα στοιχεία για την επιτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας. Αυτό είναι ένα ακόμα μείζονος σημασίας βήμα για την διαμόρφωση ενός ισχυρού διοικητικού συμβουλίου που θα διαθέτει την εμπειρία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να διασφαλίσει ότι η Τράπεζα θα ανταποκριθεί στις υψηλού επιπέδου απαιτήσεις εταιρικής διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ευχαρίστησε από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για την εμπιστοσύνη που εξέφρασε στο πρόσωπό του. «Είναι μεγάλη τιμή να ηγηθώ της μεγαλύτερης ελληνικής Τράπεζας. Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να αξιοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και να συμβάλω στην νέα εποχή της Τράπεζας. Θα ήθελα να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο διοικητικό συμβούλιο και στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας. Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μαζί τους σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον, έτσι ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε τον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στην ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Δημοφιλή