Women Changing Greece: Τρεις γυναίκες μιλούν για το πώς αλλάζουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Women Changing Greece: Τρεις γυναίκες μιλούν για το πώς αλλάζουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Το «Women Changing Greece» είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α., όπου 9 γυναίκες μιλούν για την συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αμερική υπό την αιγίδα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών που έδρασαν ως καταλύτες για αλλαγές που τις ώθησαν να πρωτοπορήσουν στην Ελλάδα.

To trailer της σειράς

Στο πρώτο επεισόδιο, οι πρώτες τρεις γυναίκες της σειράς μοιράζονται την εμπειρία τους στις ΗΠΑ σχετικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια International Government Affairs του Πετρελαϊκού Ομίλου των ΕΛΠΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Πετρελαϊκών Εταιρειών, συμμετείχε το 2009, στο Διεθνές Πρόγραμμα Ηγεσίας για την Ανάπτυξη της Πράσινης Τεχνολογίας και Πολιτικής: «Ήμουν η δεύτερη γυναίκα μηχανικός που εργάστηκα μέσα στις μονάδες και για μερικά χρόνια έμεινα η μόνη γυναίκα μηχανικός», λέει η ίδια, αναφερόμενη στην είσοδό της σε έναν, όχι απλά ανδροκρατούμενο, αλλά ανδρικό κλάδο. Από την εμπειρία της στις Η.Π.Α., της έχει μείνει χαραγμένη μία φράση που χρησιμοποιούσαν οι διοργανωτές, ότι δηλαδή «σήμερα η νέα αναπτυσσόμενη οικονομική δύναμη, δεν είναι όπως αυτό που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι, η Κίνα ή η Ινδία, αλλά είναι η αξιοποίηση του γυναικείου δυναμικού, το οποίο μορφώνεται, εργάζεται και αποτελεί μέρος της σύγχρονης οικονομίας».

Η Μάγκυ Κοντού, συνιδρύτρια & Head of Operations στην SimpleApps, από την πλευρά της, δηλώνει χωρίς κανένα δισταγμό ότι «η γυναίκα στην τεχνολογία είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει!». Μέσα από τη συμμετοχή της το 2016 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που έγινε στις Η.Π.Α. έμαθε, όπως λέει, ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι ή να καθυστερείς για το οτιδήποτε».

Την τριάδα της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο πρώτο επεισόδιο συμπληρώνει η Δέσποινα Αμαραντίδου, συνιδιοκτήτρια και υπεύθυνη Επικοινωνίας της ARTION Conferences & Events. «Στην Ελλάδα είναι δύσκολο ακόμη για μία γυναίκα να ξεκινήσει μια επιχείρηση, δεν είναι ακόμη απόλυτα αποδεκτό από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον». Η ίδια συμμετείχε το 2011 στο Διεθνές Πρόγραμμα Ηγεσίας για την Ανάπτυξη των Γυναικών ως Ηγέτιδες και όπως τονίζει η «Αμερική ήταν ένα μεγάλο σχολείο».

Ακούστε ολόκληρες τις ιστορίες τους στο επεισόδιο που ακολουθεί.

Δημοφιλή