Τρεις πρώτοι ύποπτοι στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις σε οδηγούς ταξί

Τρεις πρώτοι ύποπτοι στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις σε οδηγούς ταξί
Memitina via Getty Images

Τρεις κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αττικής είναι οι τρεις πρώτοι ύποπτοι της ΕΛ.ΑΣ. που συγκεντρώνουν στο προφίλ τους χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, με εκείνα του άνδρα που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί στην Κηφισιά.

Οι ύποπτοι έχουν ιστορικό διαταραγμένης ψυχολογικής κατάστασης και δημιουργίας προβλημάτων στην περιοχή. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί κάποιο περιστατικό στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά που να συνδέεται με κάποιον από τους τρεις.

Για τους υπόπτους προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο σε βάρος τους, γίνονται ωστόσο εκτεταμένες εξακριβώσεις στοιχείων που τους αφορούν, ενώ δεν έχουν προσαχθεί στα γραφεία του αρμόδιου τμήματος για κάποια πρώτη αναγνωριστική κατάθεση.

Συνολικά μετά την διάπραξη της άγριας δολοφονίας του οδηγού ταξί, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Κοκκιναρά, οι αστυνομικοί σχημάτισαν έναν κύκλο 50 υπόπτων, που συγκέντρωναν ενδείξεις και χαρακτηριστικά τα οποία ταίριαζαν με το ψυχολογικό προφίλ του δράστη, ενώ κάποιοι είχαν συμμετοχή σε περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί στην Κηφισιά με πρωταγωνιστές οδηγούς ταξί. Κάποιοι από τους υπόπτους, φαίνεται να είναι νυν ή πρώην οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν συμμετοχή σε επεισόδια και διαπληκτισμούς με άλλους αυτοκινητιστές. Και για αυτούς έγιναν κάποιες ερευνητικές εξακριβώσεις, ενώ κάποιοι ελάχιστοι προσήλθαν στα αστυνομικά γραφεία προκειμένου να δώσουν λεπτομέρειες για τα επίμαχα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι με διαφορά 20 ημερών ο δράστης έχει προχωρήσει σε δύο ένοπλες επιθέσεις στην Κηφισιά. Η μία με στόχο 33χρονο οδηγό ταξί που δέχθηκε σφαίρες στο κεφάλι αλλά κατάφερε να επιζήσει και η δεύτερη με στόχο 52χρονο αυτοκινητιστή που έπεσε νεκρός από τρεις σφαίρες.

Δημοφιλή