Δεν θα γίνουν κατασχέσεις, λέει ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Δεν θα γίνουν κατασχέσεις, λέει ο πρόεδρος της ΔΕΗ
Sooc

Η εταιρεία που θα επιλέξει η ΔΕΗ, κατόπιν διαγωνισμού, με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για τα έγγραφα που δείχνουν πως με απόφαση της επιχείρησης, από το 2015 ιδιωτικά γραφεία στρέφονται κατά πολιτών για την είσπραξη οφειλών, ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε πως αυτό ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει πριν αναλάβει ο ίδιος και αφορούσε περίπου 10.000 πελάτες που δεν είναι πλέον στο πελατολόγιο της ΔΕΗ.

Επίσης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατασχέσεων και την τιτλοποίηση οφειλών, ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε πως «η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε κατασχέσεις» και «δεν πρόκειται να πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας». Συμπλήρωσε, επίσης, πως η επιχείρηση δεν σκοπεύει να στέλνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.

«Όλες οι διευκολύνσεις που έχουμε εξαγγείλει, θα ισχύσουν», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως η επιχείρηση θα εξακολουθήσει να δείχνει κοινωνική ευαισθησία.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως η ΔΕΗ σχεδιάζει να κινηθεί δικαστικά εναντίον εκείνων των πελατών που, κατά τεκμήριο, έχουν και δεν πληρώνουν.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα