Παπαντωνίου: «Άθλιο πυροτέχνημα» η σύσταση προανακριτικής για τα εξοπλιστικά

Παπαντωνίου: «Άθλιο πυροτέχνημα» η σύσταση προανακριτικής για τα εξοπλιστικά
Eurokinissi

Για «άθλιο πυροτέχνημα, που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, αναφερόμενος στη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο υπουργίας του.

«Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του Υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη -ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεών μου. Εξάλλου, όλες οι συμβάσεις υλοποιήθηκαν, χωρίς τροποποίηση, από τις επόμενες κυβερνήσεις», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παπαντωνίου.

Επιπλέον σημειώνει ότι με «κυβερνητική πλειοψηφία» επιχειρείται «επικοινωνιακή κάλυψη του αδιέξοδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και τη συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές», και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης», αλλά και δική του, καθώς και όλων όσοι υπηρετήσαμε τη χώρα προωθώντας αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον από θέσεις ευθύνης».

«Κάποιοι θέλουν να ξεχαστούν οι δικές τους αποτυχίες. Την αλήθεια φοβούνται όσοι τη διαστρεβλώνουν και όχι όσοι εκτελούν το καθήκον τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γιάννος Παπαντωνίου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή