ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2017 05:44 EET | Updated 10/03/2017 05:44 EET

Απογοητευμένοι οι υποστηρικτές της Ελλάδας στο Κογκρέσο με την επίσκεψη Τσίπρα στην Κούβα

Raul Castro, Cuba's current leader, members of the Cuban Government, many head-of-states and officials from all around the world, and hundreds of thousands Cubans, pay tribute to Fidel Castro, the former Prime Minister and President of Cuba, who die on the late night of November 25, 2016, at age of 90. 
On Tuesday, 29 November 2016, in the Revolution Square, Havana, Cuba. (Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images
Raul Castro, Cuba's current leader, members of the Cuban Government, many head-of-states and officials from all around the world, and hundreds of thousands Cubans, pay tribute to Fidel Castro, the former Prime Minister and President of Cuba, who die on the late night of November 25, 2016, at age of 90. On Tuesday, 29 November 2016, in the Revolution Square, Havana, Cuba. (Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)

Για πρώτη φορά ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ εξέφρασε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης Hellenic American Leadership Council στο Καπιτώλιο την έντονη απογοήτευση του για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ταξιδέψει στην Κούβα για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με το mignatiou.com .

«Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και ελπίζαμε πως θα το είχε ξεχάσει», επισήμαναν χαρακτηριστικά ορισμένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του δικτύου HALC πραγματοποιούν διμερή επίσκεψη στη Ουάσινγκτον, όπου κυριολεκτικά έχουν οργώσει τους διαδρόμους του Καπιτωλίου προσπαθώντας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαφές με ομοσπονδιακούς βουλευτές και γερουσιαστές προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα ελληνικά θέματα, όπως η οικονομική-προσφυγική κρίση, το Κυπριακό, αλλά και η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ, ο οποίος είναι κουβανικής καταγωγής, έχει υπάρξει για πάρα πολλά χρόνια ένας από τους πιο σταθερούς συμμάχους της Ελλάδας στο Κογκρέσο. Πολιτεύεται στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, όπου ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής του βάσης αποτελείται τόσο από Ελληνοαμερικανούς όσο και Κουβανοαμερικανούς ψηφοφόρους.

Οι τελευταίοι στην πλειοψηφία τους χαρακτηρίζονται ως «εξόριστοι» και είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στο πολιτικό σύστημα που είχε εγκαθιδρύσει ο Φιντέλ. «Είμαι τόσα χρόνια στο πλευρό σας. Έρχονταν και μου διαμαρτύρονταν (για το ταξίδι Τσίπρα στην Κούβα). Πραγματικά δεν ξέρω πως μου το κάνατε αυτό», είπε ο κ. Μενέντεζ.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της ελληνικής αποστολής προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τον γερουσιαστή πως η συγκεκριμένη ενέργεια του πρωθυπουργού δεν βρίσκει σε καμία περίπτωση σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο κ. Μενέντεζ φάνηκε να δείχνει κατανόηση, λέγοντας μάλιστα ότι «φαίνεται πως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε και στην Αμερική έναν πρόεδρο με τις ενέργειες του οποίου δεν θα συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας».

Πάντως, το γενικότερο κλίμα της συζήτησης χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό, με την ελληνική μάλιστα πλευρά να παρουσιάζει και οπτικοακουστικό υλικό προκειμένου ο Αμερικανός γερουσιαστής να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

Sponsored Post