Επιμένει να μην ομολογεί το κίνητρο ο αστυνομικός που εκτέλεσε οδηγό ταξί στην Καστοριά

Επιμένει να μην ομολογεί το κίνητρο ο αστυνομικός που εκτέλεσε οδηγό ταξί στην Καστοριά
Eurokinissi

«Ο δράστης είχε έρθει στην Καστοριά ως ένα παρασημοφορημένος αστυνομικός που διακρίθηκε στην Αθήνα στην επιχείρηση σύλληψης του Μαζιώτη. Υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ. Δεν είχε δείξει κάποιο δείγμα ψυχολογικής αστάθειας. Φαινόταν σοβαρός και συγκροτημένος. Αυτή την ώρα παραμένει στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, χωρίς ακόμα να έχει ομολογήσει το κίνητρο. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στην Ανακρίτρια».

Αυτό αναφέρει στη Huff Post Greece συνάδελφος του 30χρονου ειδικού φρουρού που δολοφόνησε 52χρονο οδηγό ταξί στην Καστοριά. Όσες φορές επιχείρησε να ομολογήσει το κίνητρο δεν έπεισε τους αστυνομικούς.

Αρχικά φέρεται να δήλωσε πως το κίνητρο του ήταν η ληστεία. Ωστόσο, στην κατοχή του θύματος, δηλαδή του οδηγού ταξί, βρέθηκαν 550 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν θα βρίσκονταν πάνω του εάν το έγκλημα είχε κίνητρο τη ληστεία.

«Είχε όλο το χρόνο να του πάρει τα χρήματα αλλά δεν το έκανε. Αυτό σημαίνει ότι ψεύδεται», λέει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.

Ο λόγος για τον οποίο ο δράστης δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αποκάλυψη των αληθινών κινήτρων της πράξης του παραμένει αδιευκρίνιστος, με ορισμένους να εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στο ότι αυτά μπορεί να σχετίζονται με παράνομες πράξεις.

Σε κάθε περίπτωση, το πέπλο μυστηρίου για τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος παραμένει, με τους αστυνομικούς να ερευνούν όλα τα σενάρια, ακόμη και εκείνα των προσωπικών διαφορών

Δημοφιλή