Η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια κωπηλασίας στο διπλό σκιφ, Ρίτα Μπόση, που έγινε αγρότισσα

Η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια κωπηλασίας στο διπλό σκιφ, Ρίτα Μπόση, που έγινε αγρότισσα
archive

Η καλομεγαλωμένη Θεσσαλονικιά από την Καλαμαριά αποτελεί σίγουρα την εξαίρεση στον κανόνα που θέλει την περίοδο της κρίσης να αποτελεί τροχοπέδη στις ζωές νέων ανθρώπων. Η ίδια δηλώνει παθιασμένη με τη ζωή, αγαπά και υποστηρίζει την παράδοση και θεωρεί ότι το να πάρει κανείς ρίσκο οικονομικό στις μέρες μας για να μπορέσει να πετύχει και να επιβιώσει στη σύγχρονη αγορά πρέπει να είναι ζητούμενο.

Με ζηλευτές σπουδές στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης σίγουρα τόσο η ίδια όσο και οι γονείς της θα περίμεναν από εκείνη μία καριέρα στον τομέα της αγοράς αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι λίγα χρόνια αργότερα και μάλιστα μεσούσης της οικονομικής κρίσης εκείνη θα αναλάμβανε το ρίσκο να στήσει μία πολύ ιδιαίτερη επιχείρηση και μάλιστα μόνη της, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, αλλά κυρίως στο πάθος της για τα παραδοσιακά προϊόντα και το πώς θα κατάφερνε να φτάσουν σε όλα τα σπίτια, στη διατροφή, στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων αλλά και των Αθηναίων.

«Πριν λίγα χρόνια αποφάσισα να μείνω για μία περίοδο της ζωής μου και ενώ είχε μόλις ξεκινήσει η κρίση γύρω στο 2009 στην Αρναία της Χαλκιδικής. Εκεί αποφάσισα να ανοίξω μία εταιρεία τεχνολογίας. Έτσι ήρθα για πρώτη φορά ουσιαστικά σε επαφή με τους ανθρώπους της Χαλκιδικής, τα προϊόντα τους και αποφάσισα να κάνω μία ετικέτα όπως λέμε στη γλώσσα μας για τα προϊόντα αυτά. Η ιδέα προώθησης παραδοσιακών αυθεντικών προϊόντων που έχουν άρωμα χωριού, παράδοσης, σπιτικών μυστικών συνταγών, καλοζωίας με γοήτευε από μικρή γιατί και οι εικόνες αυτές δε μου ήταν άγνωστες από το σπίτι, από τους γονείς. Η μαμά μου είναι βλάχα, από το Περιβόλι Γρεβενών και έτσι μεγάλωσα μέσα σε ένα χωριάτικο περιβάλλον. Με αρώματα ιδιαίτερα και συνταγές σε πίτες, τραχανά, γιουφκάδες. Πάντα υπήρχε μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό στο σπίτι μας και λόγω αθλητισμού αργότερα αφού έκανα πρωταθλητισμό στην κωπηλασία έμαθα και την αξία και σημασία της σωστής διατροφής με καλά και αγνά υλικά. Η Ορεινή Χαλκιδική είναι για μένα ένας παράδεισος που ανακάλυψα και συνεχίζω να εξερευνώ και οι μυστικές συνταγές από γιαγιάδες είναι θαρρώ εγγύηση για ιδιαίτερες γεύσεις που έχουμε στο κατάστημα, στο στέκι καλύτερα έτσι το νιώθουν πια όλοι όσοι έρχονται και το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως 113, η "Ορεινή Γη"», λέει η Ρίτα.

Στο ιδιαίτερο αυτό μαγαζί με παραδοσιακά προϊόντα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν απίθανες γαστρονομικές γεύσεις από καφέ, μέχρι παραδοσιακές πίτες, γλυκά του κουταλιού, τσάγια σε μοναδικές γεύσεις αλλά και υπέροχα ντόπιας παραγωγής κρασιά και ούζο.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο συγγραφέας Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης επέλεξε την εταιρεία «Ορεινή Γη» και την συμπεριέλαβε στο βιβλίο του με τον τίτλο "Οι 50 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες μέσα στην κρίση" που εκδόθηκε από τον οίκο Rosili.