Η Μονακό απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Μονακό απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι
sport24.gr

Η Μονακό χρειαζόταν νίκη με 2-0 για να προκριθεί και παρά την απουσία του Φαλκάο είχε καταφέρει να φτάσει σε αυτό το σκορ πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας, με άψογη τακτική από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Μόλις στο 70' λεπτό ο Βίλι Καμπαγιέρο έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Κιλιάν Εμ'Μπαπέ, αλλά ένα λεπτό αργότερα (8') ο 18άχρονος Γάλλος στράικερ τον νίκησε με κοντινό πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Μπερνάρντο Σίλβα από αριστερά.

Από αριστερά έγινε και η δεύτερη ζημιά για τους "πολίτες", με τον Φαμπίνιο, έναν από τους πιο πολύπλευρους παίκτες στον πλανήτη, να κάνει το 2-0 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με τον Μεντί αυτήν την φορά να είναι ο δημιουργός.

Ούτε μία φορά δεν κατάφερε η Μάντσεστερ Σίτι να απειλήσει την εστία του Ντάνιελ Σούμπασιτς στο πρώτο ημίχρονο, ενώ την πρώτη φορά που έφτασε κοντά στο να το κάνει, ο Ράτζι πρόλαβε τον Αγκουέρο στο 56'.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να κάνει την πρώτης τελική προσπάθεια στο 62', με τον Αγκουέρο να αστοχεί από κοντά, έπειτα από την προσπάθεια και το γύρισμα του Λερουά Σανέ από αριστερά.

Στο 65' ήρθε και η πρώτη τελική στο στόχο για τους Άγγλους, με τον Νταβίντ Σίλβα να κάνει εξαιρετική προσπάθεια, να βγάζει τετ-α-τετ τον Αγκουέρο με τον Σούμπασιτς, αλλά ο Κροάτης απέκρουσε με το πόδι του πλασέ του Αργεντινού σε κόρνερ.

Ο Σανέ έχασε νέα ευκαιρία στο 67', στο 70' ο Ράτζι, ο κορυφαίος της άμυνας των γηπεδούχων, αποχώρησε λόγω τραυματισμού και μόλις ένα λεπτό η Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε, με τον Σανέ να μειώνει στο 71' (2-1) με πλασέ σε κενό τέρμα, έπειτα από απόκρουση του Σούμπασιτς σε σουτ του Στέρλινγκ.

Η χαρά του Πεπ Γκουαρδιόλα κράτησε μόλις 6 λεπτά, καθώς στο 77' έκανε το 3-1 ο Τιεμουέ Μπακαγιοκό με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τομά Λεμάρ. Στον... ύπνο πιάστηκε άμυνα των Άγγλων.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Ράτζι (70' Αλμαμί Τουρέ), Ζέμερσον, Μεντί, Μπακαγιοκό, Φαμπίνιο, Λεμάρ, Μπερνάρντο Σίλβα, Εμ'Μπαπέ (81' Ζοάο Μοουτίνιο), Ζερμέν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Καμπαγιέρο, Σανιά, Στόουνς, Κλισί (84' Ιχεανάτσο), Κολάροβ, Φερναντίνιο, Σανέ, Νταβίντ Σίλβα, Ντε Μπράινε, Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

Σκόρερς: 8' Εμ'Μπαπέ, 29' Φαμπίνιο, 77' Μπακαγιοκό / 71' Σανέ

Γήπεδο: "Stade Louis II", Μονακό

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή