Τρομοπακέτο με «αποστολέα» Άδωνι: Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν ύπαρξη και άλλων δεμάτων

Τρομοπακέτο με «αποστολέα» Άδωνι: Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν ύπαρξη και άλλων δεμάτων
Eurokinissi

Μνήμες από το Νοέμβριο του 2010 όταν η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» απέστειλε συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ξύπνησαν στην Αντιτρομοκρατική.

Μάλιστα, έχει σημάνει συναγερμός για επανάληψη του φαινομένου του 2010 όταν αποκαλύφθηκε αρχικά ένα τρομοπακέτο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχαν σταλεί συνολικά 14. Έτσι, οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχόν εντοπισμό και άλλων παγιδευμένων δεμάτων.

Σε μία προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής να εντοπίσει την οργάνωση που μπορεί να συνδέεται με το δέμα στο Σόιμπλε θα ζητηθούν από τις γερμανικές Αρχές περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνδεσμολογία του πακέτου.

Ως αποστολέας φαινόταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ως διεύθυνση αποστολής αναγραφόταν η διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου στην οδό Ακαδημίας 84 στο κέντρο της Αθήνας. Η σφραγίδα που έφερε το τρομοπακέτο είναι από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Αθήνα., ενώ στην εξωτερική πλευρά του δέματος αναγραφόταν: «Γεωργιάδης Σπυρίδων Άδωνις, Νέα Δημοκρατία, Ακαδημίας 84, 10678, Αθήνα, Ελλάδα».

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ίσως δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ώρες πριν εντοπιστεί το τρομοπακέτο στο Βερολίνο σημειώθηκε έκρηξη στο βιβλιοπωλείο του κ. Γεωργιάδη στην Κηφισιά. Δε μπορεί να αποκλειστεί δηλαδή να πρόκειται για συντονισμένες ενέργειες.

Την Τετάρτη το τρομοπακέτο εντοπίστηκε στις 10.00 το πρωί στο Βερολίνο και κινητοποίησε τη γερμανική Αντιτρομοκρατική και τους πυροτεχνουργούς που το εξουδετέρωσαν. Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους για πολλές ώρες, ενώ στη συνέχεια οι γερμανικές Αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές για τον Έλληνα αποστολέα.

Δημοφιλή