Πιλότοι προσγείωσαν δικινητήριο αεροπλάνο από το οποίο είχε φύγει ο ένας έλικας

Πιλότοι προσγείωσαν δικινητήριο αεροπλάνο από το οποίο είχε φύγει ο ένας έλικας
YouTube

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε δικινητήριο αεροσκάφος της Regional Express στο Σίδνεϊ, το οποίο είχε προηγουμένως χάσει έναν από τους έλικές του στη μέση της πτήσης.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του ABC, η πτήση ZL768 από το Όλμπερι προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγο μετά το μεσημέρι, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους 16 επιβάτες και τα τρία μέλη του πληρώματος.

Η αυστραλιανή αρμόδια αρχή έχει αναθέσει σε τρεις ερευνητές να εξετάσουν τις συνθήκες, ενώ έχει υπάρξει επαφή με την κατασκευάστρια εταιρεία για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή εάν το αεροσκάφος SAAB 340B έχει γενικότερα κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με το ABC, το αεροσκάφος ήταν σε διαδικασία προσέγγισης και έχασε τον έλικα σε ύψος περίπου 6.000 ποδών. Ο έλικας δεν έχει βρεθεί ακόμα, και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την έρευνα.

Το αρχείο επικοινωνιών εναέριας κυκλοφορίας αποκαλύπτει πως, αφού αντιλήφθηκαν πως το αεροπλάνο είχε χάσει έλικα, έστειλαν σήμα εκτάκτου ανάγκης, αντιδρώντας με ψυχραιμία και επισημαίνοντας πως διατηρούσαν τον έλεγχο του αεροσκάφους. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν με επιτυχία την προσγείωση.

Δημοφιλή