Αναβλήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου για την Τρίτη (21/3)

Αναβλήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου για την Τρίτη (21/3)
Sport24.gr

Για την Τρίτη, 21 Μαρτίου, στις 11:30 αναβλήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας εξαιτίας τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.

Ένα τηλεφώνημα για βόμβα στο Πάρκο Γουδή, όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται τα γραφεία της ΕΠΟ, έφερε αρχικά την προσωρινή διακοπή της κλήρωσης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και μετέπειτα την αναβολή της για την επόμενη Τρίτη, 21 Μαρτίου, στις 11:30.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η διαδικασία και αφού ήταν εκεί όλοι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων που συνεχίζουν στο θεσμό, έγινε τηλεφώνημα βόμβα και άπαντες βγήκαν έξω από τα γραφεία για λόγους ασφαλείας.

Κατέφθασαν οι πυροτεχνουργοί με εκπαιδευμένα σκυλιά, προκειμένου να... χτενίσουν όλη την περιοχή και εντέλει αποφασίστηκε να μην περιμένουν άλλο μέσα στη μέρα και να γίνει άλλη μέρα η κλήρωση. Προφανώς, επειδή και την Τρίτη υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει κάτι ανάλογο, αναμένεται να υπάρξει η ανάλογη πρόληψη.

Στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί έξω από το κτίριο, μονάχα ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ήθελε να περιμένουν, όχι όμως και οι υπόλοιποι, γι' αυτό και δεν περίμεναν την ολοκλήρωση του ελέγχου. Άρα, παίρνει... παράταση η γνωστοποίηση των ζευγαριών της ημιτελικής φάσης.

Ο Πέτρος Καϊμακάμης (β' αντιπρόεδρος) βρέθηκε στην κλήρωση από πλευράς ΑΕΚ, ο Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος) για τον ΠΑΟΚ, οι Αγραφιώτης (αντιπρόεδρος) και Λίβας (δικηγόρος) από τον Ολυμπιακό και οι Κωνσταντίνου (αντιπρόεδρος), Μαυροκουκουλάκης (αντιπρόεδρος) από τον Παναθηναϊκό. Λογικά, οι ίδιοι άνθρωποι θα βρεθούν σε λίγες ημέρες ξανά στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Εκτός από την κλήρωση για τους "4", θα γίνει και η κλήρωση για τον γηπεδούχο του τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Μαϊου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας. Πέρα από την έδρα του τελικού, δεν γνωρίζουμε και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Europa League ελευθερώνει δύο ημέρες (13 και 20 Απρίλη), αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό.

Από το μακρινό 1949 έχουν να συναντηθούν οι Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου στα ημιτελικά του θεσμού. Πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αμέσως μετά τον εμφύλιο. Έχουν περάσει ήδη 68(!) χρόνια και φέτος ανταμώνουν και πάλι.

ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΟΙ BIG-4

ΑΕΚ

2η Φάση

Ισοβάθμησε στην 1η θέση με την Λαμία και τερμάτισε επικεφαλής του 6ου ομίλου, διαθέτοντας καλύτερη επίθεση. Νίκησε 4-0 την Κασσιόπη, αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Αναγέννηση Καρδίτσας και 0-0 με την Λαμία.

3η Φάση

Νίκησε δύο φορές τον Λεβαδειακό (0-1 και 6-0).

Προημιτελική Φάση

Αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με τον Πλατανιά και νίκησε στο ΟΑΚΑ 3-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2η Φάση

Κατέλαβε την 1η θέση του 2ου ομίλου με 9 βαθμούς, νικώντας 3-0 τον Πλατανιά, 0-4 τα Χανιά και 0-1 την Σπάρτη.

3η Φάση

Αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και νίκησε 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Προημιτελική Φάση

Αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τον Ατρόμητο στην έδρα του και νίκησε 2-1 στο Περιστέρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2η Φάση

Τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου, ισοβαθμώντας με τον Ηρακλή (4) και προκρίθηκε χάρη στην καλύτερη επιθετική επίδοσή του. Αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τον Ηρακλή, έχασε 2-1 από τον ΟΦΗ και νίκησε 3-4 τον Απόλλωνα.

3η Φάση

Νίκησε δύο φορές τον Κισσαμικό (3-0 και 0-4).

Προημιτελική Φάση

Νίκησε 4-0 και 0-1 τον Αστέρα Τρίπολης.

ΠΑΟΚ

2η Φάση

Κατέλαβε την 1η θέση του 1ου ομίλου με 7 βαθμούς (ισοβάθμησε με τα Τρίκαλα, αλλά είχε καλύτερη επίθεση). Νίκησε 2-0 την Λάρισα, 0-7 τον Πανελευσινιακό και αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τα Τρίκαλα.

3η Φάση

Νίκησε 0-2 και 4-1 τον Παναιτωλικό.

Προημιτελική Φάση

Νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Ξάνθη και ηττήθηκε 1-0 στην έδρα του.

Δημοφιλή